Διαβουλεύσεις αντιπροσωπείων Ρωσίας – Τουρκίας στη Μόσχα: Για Λιβύη και Συρία

File photo: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Σεργκέι Λαβρόφ επικεφαλής των αντιπροσωπειών της Τουρκίας και της Ρωσίας σε παλαιότερες συνομιλίες στη Μόσχα για την Λιβύη. Φωτογραφία υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας




Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν είχε χθες στην ρωσική πρωτεύουσα διαβουλεύσεις με τον Τούρκο ομόλογο του Σεντάτ Ονάλ, στις οποίες οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία, στην Λιβύη όπως και ζητήματα εγγυήσεων της ασφάλειας στον Περσικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα ημερησίας διάταξης του ΣΑ του ΟΗΕ, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Λιβύη και τη Συρία, ζητήματα εγγυήσεων της ασφάλειας στον Περσικό και θέματα διευθέτησης του Μεσανατολικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην επίλυση δια της πολιτικής και διπλωματικής οδού των υπαρχουσών διενέξεων, στην βάση του κοινώς αποδεκτού διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένων των αποφάσεων του ΟΗΕ καθώς και του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής.

Ο Ονάλ, ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη την Μόσχα, ήταν επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Μόσχα στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου με θέμα την κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη, καθώς και στις διυπουργικές διαβουλεύσεις για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη που έλαβαν χώρα στις 21 και 22 Ιουλίου στην Άγκυρα.

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στο “κόκκινο” 23 χώρες της ΕΕ λόγω κορωναϊού: Ελλάδα και Κύπρος εκτός λίστας ECDC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: