Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα και αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα

File Photo: Από τη συνάντηση της ΠτΔ και του πρωθυπουργού στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσο της τακτικής συνεργασίας τους.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα απο την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά».

Και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους Ελληνες για το «που βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι στην τριμερή διάσκεψη στην Κύπρο, επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα τους κανόνες καλής γειτονίας, και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ποια είναι η χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται ότι δεν θέλει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού. Είπε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το Νοέμβριο, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορωνοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το σύνταγμα έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόφειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την συλλογική αλληλλεγγύη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολο και πιο κοντά η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: