Διάγγελμα Μακρόν σήμερα για τον κορωναϊό: Σκέψεις ακόμη και για εθνικό lockdown στη Γαλλία

File Photo: Ζευγάρι με μάσκες με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ. Παρίσι, Γαλλία. EPA,YOAN VALAT




Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα το βράδυ, έγινε γνωστό από το γραφείο του, αφού ο Γάλλος ηγέτης είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της επιδημίας του νέου κορωναϊού στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιλογές για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στη μάχη κατά της νόσου Covid-19, που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι εφαρμόζει από τους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα.

Σύμφωνα με  τη Liberation, υπάρχουν σενάρια ακόμη και για lockdown τεσσάρων εβδομάδων σε εθνικό επίπεδο, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά.

Το Ελιζέ δεν ανέφερε ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο του διαγγέλματος του Εμανουέλ Μακρόν, όμως τέτοιου είδους τηλεοπτικές παρεμβάσεις αποτέλεσαν κατά το παρελθόν ευκαιρία για την ανακοίνωση νέων μέτρων στη μάχη κατά της επιδημίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γαλλία σήμερα Τρίτη κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από επιπλοκές του κορωναϊού μέσα σε ένα 24ωρο από τις 22 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 523 θάνατοι και 33.417 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σχεδόν 18.000 ασθενείς νοσηλεύονται απόψε και σχεδόν 3.000 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γαλλίας θα μπορούσε να φθάσει σε δύο εβδομάδες στο ίδιο επίπεδο με αυτό κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε μοντέλα του Ινστιτούτου Pasteur. “Βλέπουμε μια εκθετική αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων”, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου με αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές.

Σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60%.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μίνι lockdown στη Βουλγαρία: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα, εξ’ αποστάσεως διδασκαλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: