Διακοπή δίκης Χρυσής Αυγής για σήμερα: “Παρών” από τρεις πρώην βουλευτές που εκλιπαρούσαν

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη εξετάζει κατηορούμενο στην έδρα του δικαστηρίου κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020. Με την ανακοίνωση της απόφασης για αναστολή ποινών συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Διακόπηκε χθες νωρίς το απόγευμα η δίκη της Χρυσής Αυγής και θα συνεχιστεί σήμερα στις 10.30 με τη διαδικασία για τις αναστολές.

Στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι κατηγορούμενοι δικαιούνται να παρουσιάσουν μάρτυρες προς εξέταση και η υπεράσπισή τους να επιχειρηματολογήσει νομικά γιατί δεν πρέπει να φυλακιστούν ή για την ζημία που θα έχει η κράτησή τους για τον οικογενειακό τους βίο.

Εκλιπαρούν για μείωση ποινών

Ένας-ένας εμφανίζονταν σήμερα στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τα αιτήματα για αναστολή στις ποινές που τους επέβαλε το δικαστήριο και να γλιτώσουν τη φυλακή.

Στο δικαστήριο προσήλθαν μετά την μεσημεριανή διακοπή, οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών ως μέλος της διευθυντικής ομάδας, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος σε κάθειρξη 6 και 7 ετών αντίστοιχα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν υποβάλει αίτημα αναστολής ο δολοφόνος του Φύσσα

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας για τις αναστολές, ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ότι ο εντολέας του, που καταδικάσθηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του. Να σημειωθεί πως ο Ρουπακιάς, πέραν των ισοβίων, έχει καταδικασθεί και σε 14 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

“Είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα…»

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλίας Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε στο δικαστήριο προς ενίσχυση του αιτήματος του πρώην βουλευτή για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή ο γιός του, τότε ο ίδιος και η σύζυγός του θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς από τότε που δεν ξαναβγήκε βουλευτής, τους φροντίζει ο γιός τους και φροντίζει την περιουσία και τα ζώα που έχουν. Όπως είπε ο κ. Ηλίας Μπαρμπαρούσης, εάν ο γιός τους μπει φυλακή «εγώ είμαι τελειωμένος. Από τον Μάιο του 2017 έχω πρόβλημα όρασης και η γυναίκα μου παίρνει σύνταξη για 60% αναπηρία».

Κατά την αποχώρηση του μάρτυρα, χρειάστηκε να τον βοηθήσει ο γιός του, καθώς δεν περπατά καλά και έχει μπαστούνι. Ο πρώην βουλευτής ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος, για να βοηθήσει τον πατέρα του. Τότε η κ. Λεπενιώτη του απάντησε: «Ε, τι να σας πω;… Κοιτάξτε, είστε κατηγορούμενος επί 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα».

Και τραγούδι… κατά της βίας

Τραγούδι κατά της βίας έχει γράψει ο πυρηνάρχης της Τοπικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής” Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες, ισχυρίστηκε μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Όπως είπε η μάρτυρας: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθειά του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί… Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του μπούλινγκ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εκπλιπαρούν να μειωθούν οι ποινές τους: Η ηγετική ομάδα της Χ.Α. οδηγείται στη φυλακή…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: