Δέκα μέρες μετά η Τουρκία λέει ότι καταδικάζει τη δολοφονία του καθηγητή στη Γαλλία

File Photo: Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Με καθυστέρηση 10 ημερών κι αφού με τις δηλώσεις Ερντογάν έστρεψε τους πάντες εναντίον της, η Τουρκία αποφάσισε να καταδικάσει σήμερα τη «θηριώδη δολοφονία» του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε σε τζιχαντιστική επίθεση επειδή παρουσίασε στην τάξη του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Σημειώνεται ότι από πλευράς Γαλλίας, μόλις χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λενριάν επεσήμανε και καυτηρίασε το γεγονός της έλλειψης συλλυπητηρίων ή συμπάθειας για την τζιχανιστική δολοφονία του καθηγητή από πλευράς του επισήμου τουρκικού κράτους.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη θηριώδη δολοφονία του Σαμιουέλ Πατί και απορρίπτουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Αυτή η δολοφονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Eνδεικτικό της ειλικρινούς καταδίκης της δολοφονίας Πατί από πλευράς Τουρκίας είναι το γεγονός ότι η ανωτέρω ανάρτηση συνοδεύεται από το εξής σχόλιο του Καλίν:

“Μερικοί μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι αγαπάμε τον Προφήτη περισσότερο απ’ την ψυχή μας. Μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι παίρνουμε προσωπικά την προσβολή που του έχει γίνει. Μπορεί να αποκαλούν την αγάπη μας για αυτόν “φανατισμό”. Αυτή είναι η ατυχία μας. Αυτό θα το εξηγήσουμε επίμονα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Βερολίνο κατά Ερντογάν: Απολύτως απαράδεκτες οι δυσφημιστικές δηλώσεις για Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: