Debate Μάικ Πενς – Κάμαλα Χάρις: Πρέπει να αποδείξουν την ικανότητά τους να αναλάβουν προεδρικά καθήκοντα

FILE PHOTO: Η γερουσιαστής και υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αντιπροεδρία, Κάμαλα Χάρις. EPA, DNCC




Ιδιαίτερη πολιτική σημασία προσλαμβάνει η προγραμματισμένη για απόψε τηλεμαχία στις ΗΠΑ μεταξύ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και της Κάμαλα Χάρις της υποψηφίας των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Την στιγμή που τα ερωτηματικά για την πορεία της υγείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν και οι προεδρικές εκλογές απέχουν λιγότερο από έναν μήνα και οι δύο υποψήφιοι για την αντιπροεδρία πρέπει να αποδείξουν στο εκλογικό σώμα ότι είναι ικανοί να αντικαταστήσουν όποιον Πρόεδρο εκλεγεί.

Η δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ του Πενς και της Χάρις θα πραγματοποιηθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι, με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να συνεχίζει να υποφέρει από ένα ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 που μόλυνε το Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, αλλά και αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων στον εσωτερικό κύκλο των συνεργατών του.

Η πίεση που δέχεται ο Πενς, ο οποίος συχνά δουλεύει σκληρά στη σκιά του Τραμπ, είναι μεγάλη.

Ο Πενς είναι απαραίτητο να δείξει στην αμερικανική κοινή γνώμη, την ετοιμότητά του να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα, αν η κατάσταση το απαιτήσει, ενώ παράλληλα να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, εδώ και επτά μήνες, με ουσιαστική συνέπεια την απώλεια 210.000 Αμερικανών.

Από τη μεριά της, η Χάρις που κρατήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός προσκηνίου κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, καθώς ο Μπάιντεν κλιμάκωσε τη διεξαγωγή της προεκλογικής του εκστρατείας, πρέπει επίσης να παρουσιάσει στους ψηφοφόρους την ετοιμότητά της για την ανάληψη προεδρικών καθηκόντων σε οποιαδήποτε στιγμή της προεδρικής θητείας του 77χρόνου Μπάιντεν ενδεχόμενα αυτό απαιτηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι ο προεδρικό υποψήφιος των Δημοκρατικών θα κερδίσει τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Παραδοσιακά, η τηλεμαχία μεταξύ των αντιπροέδρων θεωρείται μία προσθήκη στις τρεις προεδρικές τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις, ενώ την παρακολουθούν λιγότεροι τηλεθεατές.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η τηλεμαχία Πενς και Χάρις, θα διεξαχθεί κανονικά στην Γιούτα, την Τετάρτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: