Χόουπ Χιξ: Η 31χρονη “στενή επαφή” που κόλλησε τον Τραμπ και την Μελάνια [videos]

File photo: Η Χόουπ Χιξ στον Λευκό Οίκο. EPA/Oliver Contreras / POOL




Ποιά είναι η “μοιραία” γυναίκα που “κόλλησε” το προεδρικό ζεύγος; Μια εντυπωσιακή καλλονή ετών 31, πρώην μοντέλο και συνεργάτιδα της Ιβάνκα Τράμπ, που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης τόσο του Ντόναλντ όσο και της Μελάνια Τραμπ. Ωστόσο, κάποιες φήμες την θέλουν για ένα διάστημα να έχει κι άλλου είδους σχέσεις με τον Πρόεδρο.

Λίγες ώρες πριν ο  ένοικος του Λευκού Οίκου ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον κορωναϊό, είχε πει ότι η Χόουπ Χιξ, προσβλήθηκε από τον ιό και παρουσιάζει συμπτώματα.

Η Χιξ βρισκόταν στο προεδρικό αεροσκάφος μαζί με τον πρόεδρο όταν ο Τραμπ ταξίδεψε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τον Τζο Μπάιντεν.

Ταξίδεψε επίσης μαζί του όταν πήγε με το προεδρικό αεροσκάφος στη Μινεσότα, για να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση των Ρεπουμπλικάνων.

«Φοράει συχνά μάσκα αλλά διαγνώστηκε θετική», είπε ο Τραμπ και διευκρίνισε πως περνάει «πολύ χρόνο με τη Χόουπ, όπως και με την πρώτη κυρία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η στενή συνεργάτιδά του θα μπορούσε να έχει προσβληθεί λόγω των επαφών της με στρατιωτικούς και στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Η 31χρονη καλλονή Χόουπ Χιξ, η οποία είχε ενταχθεί πολύ νωρίς στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του προέδρου.

Ανέλαβε την περίοπτη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μετά τη νίκη του Τραμπ, αλλά παραιτήθηκε για ένα διάστημα κι εντάχθηκε στον όμιλο Fox, στον οποίο ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προτού επιστρέψει εκ νέου στον Λευκό Οίκο.

Η Χιξ, η οποία σπανίως κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, λέγεται πως διαθέτει μεγάλη επιρροή στους διαδρόμους. Το πρώην μοντέλο, με πολύ σύντομη καριέρα στην ηθοποιία, που δούλεψε για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, φέρεται να εισακούεται από τον πρόεδρο, ο οποίος – πράγμα σπάνιο –  ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτήν.

Η γνωριμία της με τον Ντόναλντ Τραμπ και την κόρη του Ιβάνκα ξεκινά το 2014. Η Χιξ έμενε στον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Από το καλοκαίρι του 2017, ανέλαβε διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας στη εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ με την υπογραφή της Ιβάνκα, της αγαπημένης κόρης του Τραμπ. Για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Λευκό Οίκο, η Χικς πληρωνόταν αδρά, με ετήσια έσοδα 179.700 δολαρίων.

Η Χιξ λέγεται ότι μόλις ανέλαβε σύμβουλος του Τραμπ χώρισε με τον επί έξι έτη σύντροφό της και αφοσιώθηκε στα νέα της καθήκοντα. Ξυπνά νωρίς το πρωί, κάνει τζόγκινγκ και στη συνέχεια φτάνει στον Λευκό Οίκο ντυμένη… στην πένα και εντυπωσιάζοντας όσους την συναναστρέφονται.

Ψηλά τακούνια, εφαρμοστά φορέματα και φούστες και εξαιρετικά επιμελημένο αλλά όχι προκλητικό μακιγιάζ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα 11της, η πρασινομάτα καλλονή μαζί με την αδελφή της είχαν προσληφθεί για το προμοτάρισμα κολεξιόν του  Ralph Lauren.

Στα 13 της είχε δηλώσει στο περιοδικό Greenwich: “Εάν δεν μου βγει η ηθοποιία πραγματικά θα μπορώ να δω τον εαυτό μου στην πολιτική”.

Μια τέτοια παρουσία θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Ντόναλντ Τραμπ;

Την «ανάρμοστη» σχέση που φέρεται να είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με την κατά 42 χρόνια μικρότερή του Χιξς είχε αποκαλύψει ο συγγραφέας του βιβλίου «Φωτιά και Οργή», Μάικλ Γουλφ.  Το επίμαχο απόσπασμα αναφέρεται στην εμφάνιση της Ιβάνκα κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο, αλλά και στη συνάντηση που είχαν ο Ντόναλντ Tραμπ Τζούνιορ κι ένας Ρώσος δικηγόρος:

«Μέσα στις επόμενες 72 ώρες,όλη η ομάδα των συμβούλων του προέδρου προσπαθούσε να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η σχέση μεταξύ του προέδρου και της Χιξς, του 71χρονου άνδρα και της νεαρής γυναίκας άρχισε να γίνεται αντιληπτή και θεωρήθηκε μη φυσιολογική και ανησυχητική. Με την απόλυτη αφοσίωσή της να κάνει πάντα το σωστό, η διευθύντρια επικοινωνίας ήταν αυτή που μπορούσε να φιλτράρει τη συμπεριφορά του στα ΜΜΕ. «Το πρόβλημα δεν είναι το Twitter, είναι η Χόουπ» είχε δηλώσει ένας από τους συνεργάτες επικοινωνίας.

Η Χόουπ είχε αναλάβει διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ μετά τις παραιτήσεις των Σον Σπάισερ, Μάικλ Ντάμπι και Άντονι Σκαραμούτσι. Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2018, η Χιξς αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είπε… αθώα ψέματα στη διάρκεια της κατάθεσής της στο Κογκρέσο για τα όσα συμβαίνουν στον Λευκό Οίκο. Μόνο για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είπε την αλήθεια, όπως η ίδια τόνισε.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Λίγες ώρες μετά την παραδοχή της, η Χόουπ αποχώρησε από την στενή ομάδα του Τραμπ, αν και αυτή ήταν ο σύνδεσμός του με την τεχνολογία.

H Xόουπ είναι εξπέρ στα social media και καθημερινά ενημέρωνε τον Πρόεδρο για τα όσα κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο σε βάρος του. Ωστόσο, τα αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι τα ψέματά της δεν ήταν η πραγματική αιτία της αποχώρησής της από τον Λευκό Οίκο. Η Χόουπ φέρεται να κάλυπτε τον εραστή της….

Οι φήμες περί δεσμού Χόουπ και Τραμπ είχαν κοπάσει το διάστημα που η εντυπωσιακή καλλονή βρισκόταν στη δίνη του σκανδάλου, καθώς ο εραστής της και πρώην σύμβουλος του προέδρου, Ρόμπ Πόρτερ, δεχόταν καταγγελίες από τις δύο πρώην συζύγου του για ξυλοδαρμό. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχιζε να λέει τα “καλύτερα”  για την μελαχρινή συνεργάτιδά του.

Εν μέσω φημών ότι το προεδρικό ζεύγος έχει προβλήματα, η εντυπωσιακή πρασινομάτα ήταν για πολλά ΜΜΕ το «τρίτο πρόσωπο» στο γάμο Τραμπ – Μελάνια. «Είναι έξυπνη, πολύ ταλαντούχα, είναι απολύτως φανταστική κι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο» δήλωνε για εκείνη ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από thesun.co.uk/ townandcountrymagazine.com/businessinsider.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το πρώτο tweet της Μελάνια μετά το θετικό τεστ κορωναϊού: Θα το ξεπεράσουμε μαζί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: