Champions League: Η Πόρτο “ψάχνει” την 100η νίκη υποδεχόμενη απόψε τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στο στάδιο Dragao, στο Πόρτο, βορειοδυτική Πορτογαλία, 26 Οκτωβρίου 2020. Η FC Porto αντιμετωπίζει την Olympiacos FC για έναν αγώνα ποδοσφαίρου του Ομίλου C του Champions League στις 27 Οκτωβρίου στο Πόρτο. EPA / RUI MANUEL FARINHA




Την 100η της νίκη στο Champion League/Κύπελλο Πρωταθλητριών (εκτός των προκριματικών γύρων) θέλει να πανηγυρίσει απόψε η Πόρτο, όταν θα υποδεχθεί στο Dragao (22:00) τον Ολυμπιακό στην 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου στην κορυφαία διοργάνωση.

Είναι ενδιαφέρον, ότι οι «δράκοι» θα προσπαθήσουν να πετύχουν το ορόσημο των 100 νικών απέναντι σε μία ελληνική ομάδα, όπως έκαναν στην πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Πορτογαλίας O’ Jogo, ήταν το 1978, όταν οι «δράκοι», καθοδηγούμενοι από τον Ζοσέ Μαρία Πεντρότο, νίκησαν με σκορ 4-1 την ΑΕΚ στο Das Antas, με γκολ από τους Βιτάλ (δύο), Αντελίνο Τεξέιρα και Φερνάντο Γκόμες.

Στον επαναληπτικό βέβαια, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ θριάμβευσε με σκορ 6-1 και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Έκτοτε, από την πρώτη νίκη της Πόρτο, έχουν ακολουθήσει 98 ακόμη νίκες σε 24 παρουσίες στη διοργάνωση, δύο εκ των οποίων ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Εάν φτάσει σήμερα τις 100 νίκες, η Πόρτο θα γίνει η μόλις ένατη ομάδα στην Ιστορία που φθάσει σε αυτό το επίπεδο.

Να σημειωθεί, ότι εάν υπολογιστούν και οι νίκες στις προκριματικές φάσεις, σύμφωνα με την wikipedia, η Πόρτο έχει ήδη 110 νίκες στην κορυφαία διοργάνωση.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πόρτο, Πορτογαλία

Ο Αζάρ επιστρέφει στο γήπεδο για τη Ρεάλ: Ο Ζιντάν θα δώσει του χρόνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: