Σφαγή 25 εκτοπισμένων στη Μπουρκίνα Φάσο από ομάδα ενόπλων

Επιθέσεις τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσο. Photo via twitter @DailyCaller




Άγνωστη ομάδα ενόπλων δολοφόνησε εικοσιπέντε εσωτερικά εκτοπισμένους στην Μπουρκίνα Φάσο.

Όπως γνωστοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) χθες Τετάρτη τα θύματα που ήταν όλα άνδρες, σκοτώθηκαν όταν αυτοκινητοπομπή με συνολικά 46 ανθρώπους έπεσε σε ενέδρα κοντά στο χωριό Ουιντοκουλγκά τη νύχτα της Κυριακής 4ης Οκτωβρίου, διευκρίνισε η Ύπατη Αρμοστεία.

Οι ένοπλοι διαχώρισαν τους άνδρες και αμέσως μετά τους εκτέλεσαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ. Άφησαν πίσω έναν βαριά τραυματισμένο άνδρα καθώς θεώρησαν ότι ήταν νεκρός.

Απελευθέρωσαν τις γυναίκες και τα παιδιά και διέφυγαν.

Το βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο — γειτονεύει με το Μαλί και τον Νίγηρα — έχει μετατραπεί σε ορμητήριο ισλαμιστών εξτρεμιστών που εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν δολοφονηθεί σε τέτοιες ενέργειες μόνο φέτος, τονίζει η UNHCR.

Στην Μπουρκίνα Φάσο πλέον καταγράφεται η ταχύτερα επιδεινούμενη κρίση εσωτερικού εκτοπισμού πληθυσμού στον πλανήτη, με πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες — με άλλα λόγια πάνω από τον έναν στους είκοσι κατοίκους — να έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας της βίας στο κράτος της δυτικής Αφρικής.

Αρκετοί εξ αυτών έχουν αναγκαστεί να τραπούν πολλές φορές σε φυγή από το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας, τονίζει ο ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Μπουρκίνα Φάσο: Μια “βουβή” ανθρωπιστική κρίση, 600.000 εκτοπισμένοι σ’ ένα χρόνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: