Bloomberg: Τυχοδιώκτης και ταραχοποιός ο Ερντογάν – Κάνει ότι θέλει λόγω ατιμωρησίας

File Photo: Την στρατηγική του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν , να επιδιώκει πολιτικούς και οικονομικούς στόχους με στρατιωτικά μέσα επιχειρεί να αναλύσει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE μέσω ΚΥΠΕ




«Ο Ερντογάν εκλαμβάνει ως πράσινο φως την απουσία κόκκινων γραμμών» αναφέρει εκτενής ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

«Η πολιτική της Άγκυρα στο εξωτερικό μπορεί να περιγραφεί ως «just problems», αφού αντιπαρατίθεται στα περισσότερα κράτη με τα οποία συνορεύει διά ξηράς ή βρέχονται από την ανατολική Μεσόγειο: από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία, το Ισραήλ, το Ιράκ, την Αρμενία και την Αίγυπτο μέχρι τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και «σε μια περίοδο που οι μεγάλες δυνάμεις δείχνουν ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτε, φαίνεται ότι σχεδόν ομονοούν ότι ο Ερντογάν είναι ταραχοποιός. Ο τυχοδιωκτισμός της Τουρκίας στο εξωτερικό καθοδηγείται από ευκαιρίες και ατιμωρησίες»

Έτσι, συνεχίζει το περιοδικό, ακόμα και φιλικά διακείμενοι ηγέτες έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στην κακή σχέση του με τον Εμανουέλ Μακρόν και την δύσκολη θέση που έχει φέρει την Καγκελάριο Μέρκελ  καθώς όλοι την πιέζουν να επιβάλλει κυρώσεις.

Ωστόσο, συνεχίζει το άρθρο, οι ισχυρές χώρες εμφανίζονται απρόθυμες να επιβάλλουν κυρώσεις αναφέροντας κυρίως τον πρόεδρο Τραμπ και την Γερμανία, για οικονομικούς πρωτίστως λόγους.

Όσο για την Ρωσία, το άρθρο αναφέρει ότι ο μόνος λόγος που ο Πούτιν ανέχεται τον Ερντογάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Λιβύη και τη Συρία, είναι ότι θέλει να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ και να αποσπάσει την Τουρκία από την δυτική συμμαχία.

Και το άρθρο καταλήγει ότι επειδή η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πορεία συρρίκνωσης «να προετοιμαζόμαστε και για άλλα γιατί όσο ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει την ευκαιρία να δημιουργεί προβλήματα ατιμώρητος, δεν πρόκειται να σταματήσει».

HJ Με πληροφορίες από bloomberg.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

 

Ο Ερντογάν κήρυξε πολιτιστική επανάσταση: Θέλει να ελέγξει και την… ανάσα των Τούρκων

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: