Μπλόκαρε το shutdown του ομοσπονδιακού κράτους: Υπέγραψε τον νόμο ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ περπατά στο South Lawn του Λευκού Οίκου κατά την επιστροφή του, στην Ουάσιγκτον, DC, 1 Οκτωβρίου 2020. Ο Τραμπ επέστρεψε από μια εκστρατεία στο Ντούλουθ της Μινεσότα. EPA/Yuri Gripas / POOL world rights
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το κείμενο με το οποίο εξασφαλίζεται επαρκής χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ ως την 11η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο νόμος διατηρεί πρακτικά αμετάβλητο το επίπεδο της χρηματοδότησης των περισσότερων προγραμμάτων και υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας τους ενώ απομένουν λίγες εβδομάδες προτού διεξαχθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Το κείμενο εγκρίθηκε χθες Τετάρτη από τη Γερουσία με 84 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά.

Το πιο πρόσφατο shutdown — η αναστολή της λειτουργίας πολλών τομέων — του ομοσπονδιακού κράτους είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2018 και διήρκεσε 35 ημέρες, περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο στην αμερικανική ιστορία, αφού ο Τραμπ αρνήθηκε να υπογράψει σχέδιο νόμου για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του επειδή δεν προέβλεπε δαπάνη για την ανέγερση του τείχους που ήθελε να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΕΡΙΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Δεν “έπιασε” το ρεκόρ του 2016: 73,1 εκ. Αμερικανοί παρακολούθησαν το πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ και Μπάιντεν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required