Αρνητικοί στον κορωναϊό ο υπουργός Άμυνας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

File photo: EPA/RUNGROJ YONGRIT
Αρνητικοί στον κορωναϊό διαγνώστηκαν τόσο ο υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης όσο και ο υφυπουργός Νατυλίας Βασίλης Δημητριάδης οι οποίοι είχαν τεθεί από το πρωί σε αυτοπεριορισμό καθώς είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Facebook, ο Υπουργός Άμυνας αναφέρει πως η εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ήταν αρνητική, εξηγώντας ότι ήταν στην αλυσίδα επαφών του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, του οποίου βασικός συνεργάτης βρέθηκε θετικός.

«Συνεχίζουμε, λοιπόν, με πολλή προσοχή και ασφάλεια. Μάσκες, αποστάσεις, υγιεινή χεριών και θα το ξεπεράσουμε», προσθέτει στην ανάρτηση του ο κ. Πετρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το ΚΥΠΕ το κρούσμα αφορά σύμβουλο του Υπουργού Μεταφορών, ο οποίος μετείχε στην ίδια συνάντηση και διαγνώστηκε ως θετικός.

Ο Υπουργός Μεταφορών υποβλήθηκε, επίσης, σε τεστ κορωναϊού το οποίο βγήκε αρνητικό.

Εξάλλου, σε τεστ κορωνοϊού υποβλήθηκαν και αρκετά άτομα στη Λάρνακα (στο ΚΣΕΔ) με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι δύο Υπουργοί και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

«Το αποτέλεσμα της σημερινής εξέτασης COVID-19 ήταν αρνητικό! Παράκληση όπως τηρείτε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύστε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας για να βγούμε σύντομα νικητές από αυτή την δοκιμασία!», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης σε ανάρτησή στο Faebook.

Eν τω μεταξύ δώδεκα άτομα από το ΚΣΕΔ τα οποία ήταν παρόντα στην διυπουργική σύσκεψη της περασμένης Παρασκευή είναι αρνητικά στον κορωναϊό. Είχαν τεθεί σε περιορισμό μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα, που ήταν σύμβουλος του Υπουργού Μεταφορών, τέθηκαν σε περιορισμό και σήμερα έκαναν το τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε καραντίνα οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal