Άρης: Οι στατιστικές, οι αριθμοί, οι συμπτώσεις μπροστά από το ματς στα Γιάννενα

Ο παίκτης του Άρη Γιάννης Φετφατζίδης (2Δ) πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League στο Στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… Ο Άρης έχει οκτώ (8) γκολ μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις. Τα έξι εξ αυτών έχουν σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο και όλα εντός του «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Θα διατηρηθεί αυτή η στατιστική και στο Σαββατιάτικο (17/10, 18:15) παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους «κίτρινους» να είναι τυπικά γηπεδούχοι καθώς ο αγώνας θα διεξαχθεί στους «Ζωσιμάδες», στα Γιάννενα;

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο στην περίπτωση του Άρη μοιάζουν να είναι ειλικρινέστατοι! Στην πρεμιέρα της Super League η ομάδα – τότε – του Μίχαελ Ένινγκ επικρατεί με 3-1 της Λαμίας στη Θεσσαλονίκη. Κριστιάν Λόπεθ (72’), Μπρούνο Γκάμα (78’πέν) και Φακούντο Μπερτόγλιο (89’). Σημειωτέων, είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, από τέρμα που δέχθηκε – με πέναλτι του Λαζάρ Ρόμανιτς – στο πρώτο μέρος (38’).

Στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του, ο Άρης παραχωρεί ισοπαλία 2-2 στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Και πάλι βρίσκεται να κυνηγάει το σκορ και πάλι δεχόμενος γκολ – δύο μάλιστα – στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, όμως, οι Θεσσαλονικείς βγάζουν αντίδραση και αρχικά μειώνουν με τον Γιάννη Φετφατζίδη (48’), για να ισοφαρίσουν εν τέλει με φάουλ του Χαβιέ Ματίγια (67’)!

Το σκηνικό, όσον αφορά τουλάχιστον τις επιθετικές επιδόσεις, επαναλαμβάνεται και στον αγώνα με την Κόλος Κοβαλίβκα, για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Στο φινάλε του Ένινγκ στον πάγκο του, ο Άρης σκοράρει με τον Γκάμα (55’) αλλά πριν και μετά το γκολ του Πορτογάλου, δίχτυα βρίσκουν και οι Ουκρανοί. Η διαφορά με τα εγχώρια παιχνίδια, είναι πως τα τέρματα της Κόλος σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο κι όχι στο πρώτο.

Αντίθετα, το πρώτο ημίχρονο είναι το… αγαπημένο του Άρη στα εκτός έδρας ματς. Δυο έξοδοι, δύο νίκες, αμφότερες με σκορ 1-0 για τους Θεσσαλονικείς και με τα γκολ να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, με το πέναλτι του Γκάμα (16’). Η δεύτερη στο Ολυμπιακό Στάδιο επί του Παναθηναϊκού, με την ενέργεια του Ντάνιελ Μαντσίνι (25’).
Το ερώτημα είναι πώς θα συμπεριφερθεί ο Άρης κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ναι μεν πρόκειται για εντός έδρας ματς, θα διεξαχθεί όμως μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠE / ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι στο ΣΕΦ, με υπογραφή Χάρισον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: