Απότομη αλλαγή του καιρού: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κρήτη, αλλεπάλληλοι κεραυνοί στο Ηράκλειο




‘Εντονη βροχόπτωση σημειώθηκε μετά τις 2.30 τα ξημερώματα στο Ηράκλειο, ενώ αλλεπάλληλοι κεραυνοί μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα.

Η μπόρα διήρκησε για περισσότερο από είκοσι λεπτά και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Το έντονο φαινόμενο που υποχώρησε, ήταν αρκετό να προκαλέσει ανησυχία σε πολίτες που σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η ενημέρωση για την επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε στην Κρήτη από τα μεσάνυχτα, κινητοποίησε τις Αρχές που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, επαναλαμβάνοντας την οδηγία για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, κυρίως σε περιοχές που συνήθως βρίσκονται στο επίκεντρο πλημμυρών ή σημεία όπως χείμαρροι κλπ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ:

Γύρω στις 02.30 τα ξημερώματά δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι οι «ουρανοί άνοιξαν», καθώς καταρρακτώδης βροχή έπεφτε ακατάπαυστα κυρίως στις βόρειες περιοχές του Ηρακλείου η οποία και συνοδευόταν από ισχυρές και διαρκείς καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε ακόμη και χαλάζι.

Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν πλημμύρες, ενώ η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα αστραπόβροντα σήκωσε στο πόδι τους Κρητικούς που παρακολουθούσαν ανήσυχοι τη μανία του καιρού και παράλληλα την εξέλιξη του φαινομένου.

Να σημειωθεί ότι δύσκολη νύχτα πέρασαν και οι κάτοικοι των Χανίων το βράδυ της Δευτέρας, απ’ όπου και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ενδεικτικά σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στη περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλλίων έριξε χαλάζι, ενώ στο Ηράκλειο και δη στην πλατεία Κορνάρου , πλημμύρισαν καταστήματα.

Σύμφωνα πάντως με τις μετεκλογικές προβλέψεις οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν αλλά αυτήν την φορά τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα .

Βρέθηκε θετική: Στον Πειραιά κατέπλευσε το «Blue Star Delos» με 24 Γάλλους μαθητές και τη συνοδό τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: