Αποκαλυπτήρια αύριο για την αποκατεστημένη οικία του μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά

H ανακαινισθείσα οικία Μελά στην Κηφισιά.
Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας διοργανώνει, αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 20:30, τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Η τελετή θα λάβει χώρα ανήμερα της συμπλήρωσης 116 ετών από το θάνατο του ήρωα.

Υπενθυμίζεται ότι η οικία του Παύλου Μελά έχει μεταβιβαστεί στην κυριότητα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας ύστερα από δωρεά της κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδου.

Στην τελετή θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, η τελετή θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι πρώτες ενέργειες για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, έγιναν τον Αύγουστο του 2019 ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν φέτος το Φεβρουάριο.

Στην οικία φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά, τα οποία δώρισαν συγγενείς του, ώστε οι νεότερες γενιές να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον Έλληνα αξιωματικό και μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα.

Το έργο της αποκατάστασης ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Εθνικής ‘Αμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: