Ο Οκτάι δείχνει τους αστείους χάρτες τους και απειλεί με έρευνες νότια της Κρήτης

File Photo: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Κραδαίνοντας ανά χείρας τους γνωστούς κωμικούς και αβάσιμους χάρτες, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι απειλεί με συνέχιση των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης.

Σε συνέντευξή του τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε: «Εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως γνωρίζετε, κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη. Σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνονται και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε».
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Φ.Οκτάι

Ερωτηθείς εάν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας απαντά με το γνωστό ιταμό ύφος: «Οχι μόνο για την Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα, οτιδήποτε και να πει, η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Εμείς απλά κάνουμε έρευνες στα δικά μας εδάφη, στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα, τις δικές μας εργασίες. Όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε (sic) σε κανέναν, έτσι δεν θα επιτρέψουμε να παρέμβει κανένας σε εμάς».

Πρωτοφανής είναι επίσης ο παραλληλισμός των εξελίξεων στα Κατεχόμενα με την τουρκική ανάμιξη στο Αζερμπαϊτζάν:

«Οι τουρκοκύπριοι έκαναν μία επιλογή και ο λαός αποφάσισε με τη βούλησή του. Οι Τουρκοκύπριοι είναι πραγγματικά αδέρφια μας. Οχι ένας μακρινός συγγενής. δεν πρέπει κανείς να κοιτά μόνο τις εκλογές. Η εικόνα γίνεται πιο καθαρή όταν βλέπουμε από ψηλά. Είμαστε τα εγγόνια ενός έθνους που κυριάρχησε για 300 χρόνια στην Κύπρο. Οπως ακριβώς αι στο Αζερμπαϊτζάν».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Πηγή: CNN TURK

Απάντησε η Ελλάδα στην Τουρκία: Αντι-Navtex για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: