Αφαντος ο υπαρχηγός των χρυσαυγιτών Παππάς: Ανθρωποκυνηγητό από ΕΛΑΣ, στη ΓΑΔΑ το “διευθυντήριο”

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών στην ΓΑΔΑ, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

  • Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

  • Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

Σύμφωνα με το συνήγορό του ο Παππάς δήλωσε προκλητικά ότι αποφάσισε να μην εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών άρχων γιατί πιστεύει ότι θα έχει εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεσή του στο Εφετείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή Μιχαλολιάκος και διευθυντήριο – 12 με αναστολή – Αρχίζει η επιχείρηση συλλήψεων

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μοχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους.

Από το ΑΤ ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας.

Επίσης στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Αργότερα σήμερα το απόγευμα άλλοι δύο καταδικασθέντες  προσήλθαν και κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Πρόκειται για το Νίκο Μίχο και τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο.

Τέλος, αργά το απόγευμα οι Ηλίας Παναγιώταρος, Κων/νος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Κούζηλος προστέθηκαν τις απογευματινές ώρες στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι τρεις πρώην βουλευτές παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ενας – ένας στην ΓΑΔΑ οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες: Παραδόθηκε και ο Μιχαλολιάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: