361.801 τα κρούσματα μόλυνσης στην Τουρκία από τον κορωναϊό: 9.799 οι νεκροί μέχρι χθες

Ένα κοριτσάκι με τη μασκούλα του παίζει σε παιδότοπο στην Κωνσταντινύπολη. EPA, SEDAT SUNA




Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 2.017 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 361.801.

Το ίδιο διάστημα, 72 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 9.799 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 1.744 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πάντως, ακόμη 1.297 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν να φθάνει τους 314.390.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή και ταυτόχρονα 161 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης αυτών των τελευταίων στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα». Ο όρος σημαίνει πως επρόκειτο για ταξιδιώτες που διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια. Ωστόσο, από τους 161 ασυμπτωματικούς φορείς που εντοπίστηκαν — τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει — οι 137 θεωρείται πως μολύνθηκαν εγχωρίως.

Η Κασκάρ, στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ, άρχισε προχθές Σάββατο να κάνει τεστ στα 4,75 εκατομμύρια κατοίκους της, αφού εντοπίστηκε ασυμπτωματικός φορέας του κορονοϊού σε υφαντουργία. Άλλοι 125 ασυμπτωματικοί φορείς ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν χθες Κυριακή 25η Οκτωβρίου.

Επισήμως, έχουν καταγραφεί ως αυτό το στάδιο 85.810 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 4.634 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα.

Πληροφορίες από Reuters-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαγκάη, China- Άγκυρα, Turkey

“Πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία”, ζητά η Μέρκελ: Τα έπαιξε(!… Έχουμε πάρα πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας”, λέει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: