13.493 κρούσματα μόλυνσης στη Βραζιλία σε 24 ώρες: 157.493 οι νεκροί μέχρι την Κυριακή

File photo: Παρά την έξαρση της πανδημίας, ξανάνοιξαν υπο όρους τα αξιοθέτα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. EPA, FERNANDO MAIA




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 231 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 13.493 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 157.493 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού επί συνόλου 5.394.128 μολύνσεων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βραζιλία συνεχίζει να είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν τον ΗΠΑ, μολονότι οι αριθμοί των ασθενών που υποκύπτουν και των ανθρώπων που μολύνονται έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την κορύφωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, από τον Μάιο ως τον Ιούλιο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 4.630 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 181 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει τους 88.924 νεκρούς επί συνόλου 891.160 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν σημειώσει ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

  • Μολύνθηκε ο δήμαρχος από τον κορονοϊό

Ο δήμαρχος του Κίτο, της πρωτεύουσας του Ισημερινού, ο Χόρχε Γιούντα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τίθεται σε καραντίνα, «όπως απαιτούν οι κανονισμοί», καθώς διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

«Οι δραστηριότητές μας σημαίνουν ότι εκτιθέμεθα περισσότερο στον ιό και, παρότι λαμβάνουμε όλα τα μέτρα, θέλω να σας ενημερώσω ότι διαγνώστηκα θετικός» στον SARS-CoV-2, ανέφερε ο Γιούντα μέσω Twitter, προτρέποντας τους συμπολίτες του να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ο δήμαρχος — ο οποίος ήταν γιατρός προτού εκλεγεί — εγκαινίασε τις τελευταίες εβδομάδες δημόσια έργα σε διάφορες συνοικίες του Κίτο. Η πρωτεύουσα αποτελεί πλέον επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Κατά το υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες στην πόλη καταγράφηκαν 1.609 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολό τους να ανέρχεται στα 50.694.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Κίτο, Ecuador

“Πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία”, ζητά η Μέρκελ: Τα έπαιξε(!… Έχουμε πάρα πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας”, λέει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: