Ξεφάντωσαν στην Ζάκυνθο και βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό 20 νεαροί Βρετανοί

File Photo: Η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Θετικοί στον κορωνοϊό έχουν διαγνωστεί περίπου 20 μαθητές λυκείου της νοτιοανατολικής Αγγλίας που επέστρεψαν προ ημερών στην πατρίδα τους από διακοπές στη Ζάκυνθο.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αποκαλύπτονται, ενώ από τα ξημερώματα όσοι ταξιδεύουν στη Σκωτία από την Ελλάδα υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ήδη από την Τρίτη σύσταση για απομόνωση δύο εβδομάδων δέχονται και όσοι ταξιδεύουν στην Ουαλία από τη Ζάκυνθο.

Συνολικά τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν αναφερθεί περισσότερες από 60 περιπτώσεις θετικών τεστ του κορωνοϊού σε άτομα που ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Ζάκυνθο.

Οι μαθητές του σχολείου Sir William Borlase’s Grammar στο Μάρλοου της κομητείας Μπάκιγχαμσιρ είχαν αναρτήσει βίντεο στην πλατφόρμα TikTok με τα οποία έδειχναν πώς διασκέδαζαν στη Ζάκυνθο «ουσιαστικά χωρίς κοινωνικές αποστάσεις και ουσιαστικά χωρίς κορόνα», όπως έγραφαν οι ίδιοι στη λεζάντα του βίντεο.

Ένας εκ των μαθητών ανέβασε και βίντεο από το αεροσκάφος με τη μάσκα του στο πηγούνι, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν θα τον σκοτώσει.

  • Σύμφωνα με την τοπική δημοτική αρχή, θετικοί έχουν διαγνωστεί και συγγενείς των μαθητών.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η αναβολή έναρξης των μαθημάτων του σχολείου τους που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Κατόπιν των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στις αφίξεις από τη Ζάκυνθο η κεντρική κυβέρνηση του Λονδίνου δέχεται πιέσεις να συμπεριλάβει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Η ανανέωση αυτής της λίστας αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας ή την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει θεσπίσει ως όριο για να κρίνεται ποια χώρα συνιστά αυξημένη απειλή τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε κυλιόμενη επταήμερη βάση. Η Ελλάδα μέτρα περίπου 14 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορωναϊού: Τέσσερις νεκροί κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους 278 το σύνολο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: