Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια, και 8άρια στα πελάγη: Τι καιρό θα έχουμε την Κυριακή

Λάσπες και φερτά υλικά από την πλημμύρα, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορίνθου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπουνε για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα της χώρας ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με το meteo.gr και βέβαια με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο ΙΑΝΟΣ, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 να κινηθεί αρχικά νότια και στη συνέχεια νοτιοανατολικά με τα φαινόμενα του σταδιακά να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα του Σαββάτου 19/09 και την Κυριακή 20/09 ο ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει την Κρήτη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο θα σταματήσουν.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων.Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 27 βαθμούς Κελσίου.

  • Τι καιρό θα έχουμε αύριο Κυριακή

Στην Κρήτη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Θράκη, το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τη Χαλκιδική τοπικά 5 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στο ορεινά κυρίως της Ηπείρου.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές μέχρι το απόγευμα.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στα βόρεια πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί.Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Προς την Κρήτη κινείται ο «Ιανός», σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: