Τυφλές οι επιθέσεις με μαχαίρι στο Μπέρμινγχαμ: Ένας νεκρός, 7 τραυματίες, η αστυνομία αναζητά το δράστη [video]

Iατροδικαστής συγκεντρώνει αποδεικτικά στοιχεία από τον φυλασσόμενο χώρο που δημιουργήθηκε από την αστυνομία στην οδό Irving, μετά από ένα μεγάλο περιστατικό μαχαιριού στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2020. EPA/NEIL HALL




Η αστυνομία στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας ανακοίνωσε ότι αναζητεί έναν ύποπτο σε σχέση με μια σειρά από επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και επτά να τραυματιστούν, δύο από αυτούς σοβαρά.

Τα θύματα των επιθέσεων φαίνεται ότι επιλέχτηκαν τυχαία, ανακοίνωσε η αστυνομία, και οι επιθέσεις δεν είχαν στόχο κάποια συγκεκριμένη κοινότητα ούτε δείχνουν να συνδέονται με συμμορίες.

Νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα υπέστησαν σοβαρά τραύματα.


Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή που συνέβησαν οι επιθέσεις με μαχαίρι. Photo via youtube

“Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι ξεκινήσαμε έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. Ένας άνθρωπος πέθανε και ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Άλλοι πέντε επίσης τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε η αστυνομία των Γουεστ Μίντλαντς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι τα περιστατικά συνδέονται με την τρομοκρατία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να “είναι πολύ προσεκτικοί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ
Λονδίνο, Βρετανία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα υπέστησαν σοβαρά τραύματα σε μια σειρά από επιθέσεις με μαχαίρι που σημειώθηκαν χθες στο Μπέρμινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

“Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι ξεκινήσαμε έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα. Ένας άνθρωπος πέθανε και ένας άλλος άνδρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά. Άλλοι πέντε επίσης τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε η αστυνομία των Γουεστ Μίντλαντς.

Ένας αριθμός ανθρώπων μαχαιρώθηκαν στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.
Σύμφωνα με τον Άντρι Στριτ επικεφαλής της κομητείας Γουέστ Μίντλαντς, όπου βρίσκεται το Μπέρμιγχαμ, τα περιστατικά φαίνεται να συνδέονται, όμως προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτιά τους.

Σε ανακοίνωσή της λίγο νωρίτερα η αστυνομία ανέφερε ότι εκλήθη περίπου στις 00:30 (τοπική ώρα) αφού ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία, προτού ενημερωθεί και για άλλα παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ
Λονδίνο, Βρετανία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ένας αριθμός ανθρώπων μαχαιρώθηκαν στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία έκανε λόγο για ένα «σοβαρό περιστατικό».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι εκλήθη περίπου στις 00:30 (τοπική ώρα) αφού ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, προτού ενημερωθεί και για άλλα παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν αργότερα.

Με τον όρο «σοβαρό περιστατικό» η αστυνομία εννοεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών.

«Γνωρίζουμε ότι ένας αριθμός ατόμων έχει τραυματιστεί, αλλά προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε πόσοι και πόσο σοβαρά», ανέφερε η αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα προκειμένου να παράσχουν ιατρική βοήθεια στους τραυματίες.

Η αστυνομία επεσήμανε εξάλλου ότι «σε αυτό το πρώιμο στάδιο δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε εικασίες για τα αίτια του περιστατικού», ενώ εξήγησε ότι «ενδέχεται να περάσει κάποια ώρα προτού είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το οτιδήποτε».
(με πληροφορίες από BBC)

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΜ
Μπέρμιγχαμ, Βρετανία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πολλά άτομα μαχαιρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Μπέρμινχαμ στη Βρετανία όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία του West Midlands δήλωσε ότι υπήρξε “σημαντικός αριθμός” θυμάτων, αλλά η σοβαρότητα των τραυματισμών τους δεν ήταν άμεσα γνωστή.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας έπειτα από αναφορές για μαχαίρωμα στις 12.30 π.μ. της Κυριακής στις περιοχές Arcadian και Snow Hill της πόλης.

Μια εικόνα που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση σε μια διασταύρωση στην Hurst Street. “Μερικά μαχαιρώματα επιπλέον αναφέρθηκαν στην περιοχή λίγο μετά”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Γνωρίζουμε για έναν αριθμό τραυματιών, αλλά προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε πόσα ή πόσο σοβαρά. Ωστόσο, όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεργάζονται στο σημείο και διασφαλίζουν ότι όσοι τραυματίστηκαν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Με πληροφορίες από enikos.gr και άλλες πηγές

 

“Καμία ένδειξη ζωής” στα ερείπια κτιρίου στη Βηρυτό για επιζώντες από την έκρηξη,δήλωσαν οι διασώστες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: