Τζανακόπουλος: Η κατάσταση στη Λέσβο έχει ενόχους και πολιτικούς υπευθύνους

Ο Δημήτρης Τζαναόπουλος στη Λέσβο. Photo via Twitter, ΣΥΡΙΖΑ @syriza_gr




Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα του μεταναστευτικού, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση και, όπως σημείωσε, «πρόκειται για μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αφορά τόσο τους πολίτες της Μυτιλήνης όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στον καταυλισμό της Μόριας».

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κατάσταση αυτή έχει ενόχους και πολιτικούς υπευθύνους. Πρόκειται για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, που ως αντιπολίτευση επέλεξε να τροφοδοτήσει και να καλλιεργήσει ένα αδιανόητο αντιπροσφυγικό και αντιμεταναστευτικό μένος και να επενδύσει σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις. Και ως κυβέρνηση οδήγησε τα πράγματα στην κυριολεξία εκτός ελέγχου με την επιλογή της να σταματήσει τη διαδικασία αποσυμφόρησης που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούσε με γοργούς ρυθμούς».

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του 2019 στον καταυλισμό της Μόριας ζούσαν περίπου 5500 ανθρώπους. «Κανείς δε λέει ότι η κατάσταση ήταν εύκολη τότε, όμως με την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει η διαδικασία της αποσυμφόρησης για να μην ανοίξει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μέτωπο με τους ακροδεξιούς πυρήνες, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη χώρα, καταδίκασε ένα ολόκληρο νησί, τους πολίτες του, τους κατοίκους του, αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή» ανέφερε.

Σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ιδιαίτερα δε, με δεδομένο ότι μεταξύ αυτών των ανθρώπων υπάρχουν και φορείς του κορονοϊού». Και κατέληξε: «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνέλθει και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, που με απίστευτη ανικανότητα έχει αφήσει να γιγαντωθούν τις δύο τελευταίες μέρες. Πρέπει να φροντίσει να βρεθεί στέγη, φαγητό και υγειονομική περίθαλψη για αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν προχωρήσει άμεσα σε μια σοβαρή διαχείριση αυτής της τεράστιας κρίσης οι ευθύνες θα βαραίνουν αποκλειστικά την ίδια και ιδιαιτέρως και ειδικώς τον κ. Μητσοτάκη».

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που επισκέπτεται τη Λέσβο συμμετέχουν, εκτός του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι βουλευτές Γιάννης Μουζάλας πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Ψυχογιός τομεάρχης μετανάστευσης και ασύλου, Χρήστος Σπρίτζης τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Ζαχαριάδης τομεάρχης Εσωτερικών, ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη βλέπει ο Σχοινάς μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στη Μόρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: