Το βιολί τους οι Τούρκοι: Θα προστατεύσουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα», προκαλούν Ερντογάν και Ακάρ

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (Κ). Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτό μήνυμά, του με αφορμή την επέτειο της νίκης των Οθωμανών κατά τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μάς δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες.

Συνεχίζουμε με πίστη και αμετάβλητη θέληση την υπεράσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στις θάλασσες με πλήρη συνειδητοποίηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του δήλωσε ότι η νίκη του οθωμανικού ναυτικού υπό τη διοίκηση του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά στη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 ήταν ένα από τα πιο σημεία καμπής στην τουρκική ναυτική ιστορία.

«Με τη νίκη της Πρέβεζας η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενίσχυσε την κυριαρχία της στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμη του τουρκικού ναυτικού σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που το πολεμικό μας ναυτικό κληρονόμησε αυτή τη μεγάλη κληρονομιά και την κληροδοτεί και στο μέλλον, ενισχύοντας περισσότερο τη δύναμή τους».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το ρητό ότι όποιος θέλει να διατηρήσει την ειρήνη πρέπει να ετοιμάζεται για πόλεμο. «Κρατάμε τη συμβουλή των προγόνων μας ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Εξοπλίζουμε το πολεμικό μας ναυτικό κι όλο το στρατό μας για να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, την περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως μια από τις δέκα μόνο χώρες του κόσμου που μπορούν να σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και να συντηρούν τα δικά τους πολεμικά σκάφη με δικά τους κονδύλια, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας, να παρέχουμε ασφάλεια και να αποτρέπουμε όσους επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας», κατέληξε.

Ακάρ: Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο μήνυμά του για την επέτειο της νίκης στην Πρέβεζα και την ημέρα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, δήλωσε υπερήφανος και ενθουσιασμένος.

«Η νίκη της Πρεβέζης, που κέρδισε το ένδοξο τουρκικό ναυτικό μας υπό την ηγεσία του καπετάνιου Μπαρμπαρόσα στις 27 Σεπτεμβρίου 1538 εναντίον του ενωμένου ναυτικού των σταυροφόρων είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία της Μεσογείου.

Με τη νίκη της Πρέβεζας το τουρκικό ναυτικό έγινε μια απαράμιλλη ναυτική δύναμη και η Μεσόγειος έγινε μια τουρκική λίμνη.

Αυτός ο πόλεμος στη θάλασσα κερδήθηκε από τις αξιόμαχες δεξιότητες των καπεταναίων μας και των ηρωικών ναυτών μας, οι οποίοι γνώριζαν τέλεια από θάλασσες και διέθεταν το υψηλότερο επίπεδο ναυτικών δεξιοτήτων.

Εμπνευσμένοι από τα επιτεύγματα των ναυτικών μας, τα ονόματα των οποίων έχουν γραφτεί στις ένδοξες σελίδες της τουρκικής ναυτικής ιστορίας και έχουν σηματοδοτήσει την παγκόσμια ναυτιλιακή ιστορία, το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει την πορεία του ως μια αποτελεσματική, αποτρεπτική και σεβαστή δύναμη στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μας, διαθέτοντας μία υψηλή τεχνολογία και ένα καλά εκπαιδευμένο και με αυταπάρνηση προσωπικό. Το πολεμικό μας ναυτικό συμβάλλει επίσης στην παγκόσμια ειρήνη με τις διεθνείς αποστολές που αναλαμβάνει σε διάφορες θάλασσες του κόσμου».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο Χουλουσί Ακάρ σχολίασε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι η ύπαρξη μιας σύγχρονης ναυτικής δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι προσπάθειές μας συνεχίζονται αδιάκοπα προκειμένου το πολεμικό μας ναυτικό να διατηρήσει μία σύγχρονη ισχύ. Το πολεμικό μας ναυτικό θα αποκτήσει μία πολύ ισχυρότερη θέση με την ενσωμάτωση νέων συστημάτων, τα οποία αναπτύσσει η εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία μας, ειδικά η MİLGEM.

  • Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας με πείσμα και αποφασιστικότητα σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής ημέρας, αποτίουμε φόρο τιμής τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους συντρόφους του, τον Μπαρμπαρόσα, τον αρχιτέκτονα της νίκης της Πρέβεζας, και τους ήρωες ναυτικούς μας, τους καθαγιασμένους μάρτυρές μας και τους ένδοξους βετεράνους μας.

Συγχαίρω τους αφοσιωμένους στρατιωτικούς μας και τα μέλη τους που συνέβαλαν στο σημερινό επίπεδο του πολεμικού μας ναυτικού. Σας εύχομαι καλές, επιτυχημένες αποστολές. Οι ένδοξοι Τούρκοι ναύτες μας λένε: ‘Οι θάλασσες σου ήρεμες, αέρας στην πρύμνη σου, οι ορίζοντές σου και η τύχη σου ανοιχτοί’».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Καμία ελληνική κυβέρνηση δε συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ξεκαθαρίζει ο Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: