Το σήκωσε ο Ντομινίκ! Με επική ανατροπή κατέκτησε το US Open [videos]

O Tιμ θριαμβευτής με τρομερή ανατροπή, κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του. Photo via US Open Tennis




Κάνοντας… επική ανατροπή, επιστρέφοντας από το 0-2, ο Ντομινίκ Τιμ νίκησε με 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κατέκτησε το US Open, που είναι το πρώτο Grand Slam στην καριέρα του.

Τα κατάφερε, μετά από έναν τρομερό τελικό που είχε διάρκεια 4 και πλέον ώρες στο άδειο -εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού- Arthur Ashe Stadium.

Ο 23χρονος Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα για… 2,5 σετ, κάνοντας το 2-0 και break στο τρίτο. Ο Γερμανός πήρε πανεύκολα το πρώτο σετ με 6-2 και δύο breaks, ενώ έφτασε πιο δύσκολα με 6-4 στο δεύτερο σετ.

Εκεί ήλθε η μεγάλη αντίδραση του 27χρονου Αυστριακού, ο οποίος μείωσε αρχικά σε 2-1 κάνοντας «σπάσιμο» στο σερβίς του Ζβέρεφ. Ακολούθησε το 2-2 με 6-3, όπου ο Τιμ έδειχνε να έχει αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ιδιαίτερα συναρπαστικό ήταν το τελευταίο σετ, που έκρινε το νικητή, στο tie break με 7-6(6).

Tιμ: «Αφιέρωσα όλη μου τη ζωή για να κερδίσω ένα Grand Slam»

Ο Ντομινίκ Τίμ είπε ότι αφιέρωσε όλη του τη ζωή για να κερδίσει έναν τίτλο Grand Slam και με τη νίκη του στο Open των ΗΠΑ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Αυστριακός περιμένει ότι θα έρθουν περισσότερα βραβεία.

Ο Τιμ είχε χάσει τους τρεις προηγούμενους τελικούς του Grand Slam -δύο από τον Ράφα Ναδάλ στο French Open και μία φορά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία- και έμοιαζε σαν να είχε σπαταλήσει άλλη μία ευκαιρία όταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε τα δύο πρώτα σετ στη Νέα Υόρκη.

Όμως ο Αυστριακός, έκανε μια εκπληκτική επιστροφή για να κερδίσει 2-6 4-6 6-4 6-3 7-6 (6) και τώρα θα πάει στο «Γαλλικό Όπεν» με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση.

«Περιμένω ότι θα είναι πιο εύκολο για εμένα τώρα στα μεγαλύτερα τουρνουά», δήλωσε ο Τιμ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης εκτός των Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ που κατέκτησε τίτλο Grand Slam, μετά από τον θρίαμβο του Σταν Βαβρίνκα στο Us Open το 2016.

«Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι έκανα μια εξαιρετική καριέρα μέχρι στιγμής, πολύ καλύτερη από ό, τι θα μπορούσα να ονειρευτώ, αλλά μέχρι σήμερα υπήρχε ακόμη ένας μεγάλος στόχος που έλειπε. Με αυτό που κατάφερα, ελπίζω ότι θα είμαι λίγο πιο χαλαρός και θα παίξω λίγο πιο ελεύθερα στα μεγαλύτερα τουρνουά», τόνισε ο Αυστριακός τενίστας.

Ο Τιμ είπε ότι ο θρίαμβός του στη Νέα Υόρκη ήταν το αποκορύφωμα πολυετούς σκληρής δουλειάς και θυσίας.

«Σίγουρα πέτυχα έναν στόχο ζωής, ένα όνειρο, που είχα για πολλά, πολλά χρόνια. Τότε ήταν τόσο μακριά. Οταν πλησίασα στην κορυφή, συνειδητοποίησα ότι ίσως μια ημέρα θα μπορούσα πραγματικά να κατακτήσω έναν από τους τέσσερις μεγαλύτερους τίτλους» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Αφιέρωσα, βασικά, όλη μου τη ζωή μέχρι αυτό το σημείο για να κερδίσω έναν τέτοιο τίτλο. Τώρα το έκανα. Αυτό για τον εαυτό μου, την ομάδα και την οικογένειά μου, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Είναι η ημέρα όπου τους έδωσα πίσω ένα τεράστιο μέρος από αυτά που έκαναν για εμένα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρατσιστική επίθεση από τον Γκονσάλες καταγγέλλει ο Νεϊμάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: