Το νέο μυθικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο: Ξεπέρασε τα 100 γκολ με την Πορτογαλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει για το 100ο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας στο αγ΄να με τη Σουηδία για το Nations League. EPA/MARIO CRUZ




Είναι πλέον 35 χρονών, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο κορυφαίος, σύμφωνα με τις επιδόσεις και τα ρεκόρ του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ποδοσφαιριστής πλέον της Γιουβέντους, πέτυχε και τα δυο γκολ στον αγώνα νικηφόρο αγώνα της εθνικής Πορτογαλίας, με τη Σουηδία για το Nations League.

Ξεπέρασε έτσι, τον ορόσημο των 100 γκολ, ο δεύτερος στην ιστορία του αθλήματος, αφήνοντας μακράν πίσω του θρύλους του αθλήματος αλλά και τον Λιονέλ Μέσι.

Έφτασε τα 101 γκολ έχοντας μπροστά του μόνον τον Ιρανό Ali Daei ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε φτάσει τα 109 τέρματα σε 149 εμφανίσεις, προφανώς σε άλλης δυσκολίας διοργανώσεις και με άλλου επιπέδου αντιπάλους.

Ανεξαρτήτως αυτών ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αφήσει πίσω του τον Πελέ με 77 γκολ, τον Μέσι με 70 γκολ, τον Ρονάλτο (φαινόμενο) με 62 γκολ και τον Μαραντόνα με 34 γκολ.

Σε ηλικία 35 ετών, έχει πετύχει τα 49 από τα 101 γκολ σε 47 αναμετρήσεις με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας από την ηλικία των 30 ετών κι έπειτα.

Για την επιτυχία του αυτή δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον Πελέ. Σε ένα tweet αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έγραψε:

«Νόμιζα ότι θα γιορτάζαμε τα 100 γκολ αλλά τελικά είναι 101. Συγχαρητήρια Κριστιάνο, καθώς πέτυχες νέο επίτευγμα στην καριέρα σου»

Hellas Journal

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μπαρτσελόνα: Επίσημη “πρώτη” Μέσι στην προπόνηση, μετά την παραλίγο αποχώρηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: