To Kάιρο καταγγέλλει τη συνέντευξη Τσαβούσογλου: Δεν προάγει σχέσεις βάσει διεθνούς δικαίου

File photo: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (Δ), με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Photo via Twitter, @AnastasiadesCY




Την αντίθεσή του στις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο CNN TURK, ο οποίος αναφέρθηκε και στην Αίγυπτο, εξέφρασε το Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, ο εκπρόσωπός του, Άχμεντ Χάφεζ «κατήγγειλε τη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας προς το CNN TURK, η οποία περιελάμβανε – μεταξύ άλλων αναφορών – αρνητικές επισημάνσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, μετά από την επανάσταση της 30ής Ιουνίου, οι οποίες επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη επιμονή να διατηρηθούν ισχυρισμοί που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Χάφεζ εξέφρασε την πλήρη απόρριψη αυτής της προσέγγισης, λέγοντας ότι η συνεχιζόμενη αναφορά στην Αίγυπτο και μάλιστα με αυτόν τον αρνητικό τόνο και με τέτοια αντίφαση «ενισχύει μόνο την έλλειψη αξιοπιστίας τυχόν φερόμενων προσπαθειών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για σχέσεις που θα βασίζονται στον σεβασμό και στην τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Νίκος Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών, ισχυρίζονται πηγές της συριακής αντιπολίτευσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: