Έκανε άρον-άρον πίσω η Αθήνα: Κατάλαβε το λάθος και τώρα ζητά κυρώσεις, όπως προτείνει η Κύπρος

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas (Δ2) και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Κ) κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, τον περασμένο Ιούλιο. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας έναντι της θέσης της Κύπρου για επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε όσους -πρόσωπα, ή νομικές οντότητες- εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντιλήφθηκε το τραγικό λάθος να αφεθεί μόνη της η Κύπρος, και άλλαξε στάση, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση και από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, και αφού αντιλήφθηκε ότι το θέμα προκαλούσε ενόχληση στην ελληνική κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, τόνισε:

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου για την εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων έναντι προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στη στήλη του, στη Hellas Journal, ο Μιχάλης Ιγνατίου καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει την απόφαση της 28ης Αυγούστου 2020, στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) όπου συμφωνήθηκε να συνδεθεί η απόφαση για τις πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, που ζήτησε η Κυπριακή Δημοκρατία, με την έγκριση κυρώσεων για το αυταρχικό καθεστώς της Λευκορωσίας. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ΗΕLLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουριέτ: Ελλάδα και Τουρκία ετοιμάζουν έγγραφο με το περιεχόμενο των διερευνητικών

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: