Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου από τον «Ιανό»

File photo: Σιδηροδρομικές γραμμές. ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Συνεχίζονται οι εργασίες για την άμεση αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον “Ιανό”, σύμφωνα με τον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα:

Στη γραμμή Λιανοκλάδι – Λάρισα δόθηκε σε κυκλοφορία την Κυριακή 27.9.2020, η γραμμή ανόδου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η γραμμή ανόδου στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός, οπότε θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στις δύο γραμμές.

Επίσης συνεχίζονται και οι εργασίες στον υποσταθμό Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ώστε να αποκατασταθεί η Ηλεκτροκίνηση.

Με την πρόοδο των εργασιών θα μειώνεται και ανάλογα ο χρόνος καθυστέρησης του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές τμηματικά σε 2.500 μέτρα γραμμής, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ξεκινούν αύριο οι εργασίες.

Η γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καρδίτσα θα έχει αποκατασταθεί έως την Παρασκευή 9.10.2020 και το Καρδίτσα – Καλαμπάκα έως το Σάββατο 31.10.2020, οπότε θα υπάρξει και πλήρης επαναλειτουργία της γραμμής.

Σχετικά με τις τοπικές γραμμές Τιθορέα – Λιανοκλάδι και Λιανοκλάδι – Στυλίδα, που επίσης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε διάφορα τμήματα, ολοκληρώνονται οι μελέτες και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης για την επαναλειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ο οργανισμός «έχοντας ως γνώμονα την διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

O εφιάλτης είναι εδώ: 416 νέα κρούσματα κορωναϊού, τα 240 στην Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: