Το “άσπρο-μαύρο” κάνει η Τουρκία: Καλεί την Ελλάδα να αποσύρει τα πλοία-Θέτει όρους για διάλογο

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu




Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρώντας στην κοινή διακήρυξη για την Τουρκία και την ανατολική Μεσόγειο των Μεσογειακών χωρών MED7, καλεί την Ελλάδα να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία από την ανατολική Μεσόγειο και θέτει ένα πακέτο «προϋποθέσεων», προκειμένου να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Μαρίας Ζαχαράκη από το ethnos.gr, την αλλαγή στάσης και τη θέση όρων για διάλογο με την Ελλάδα είχε υπονοήσει χθες, Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, όπου για πρώτη φορά έκανε λόγο για «τουρκικές προϋποθέσεις».

«Η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο και αποκλιμάκωση χωρίς καμία προϋπόθεση. Όμως αν η Ελλάδα επιμένει σε προϋποθέσεις, τότε και η Τουρκία θα επιμείνει στις δικές της», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ενώπιον των ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Οι δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου όπως διατυπώθηκαν στην κοινή διακήρυξη κατά το τέλος της 6ης Συνόδου (MED7) των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που οργάνωσε η ΕΕ στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι –όπως και πέρυσι- μεροληπτικές, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης. Καλούμε την Ελλάδα να παραιτηθεί από τις ενάντια στο διεθνές δίκαιο μαξιμαλιστικές της αξιώσεις για τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δεύτερη μέρα πογκρόμ στην Τουρκία: 130 εντάλματα σύλληψης για στρατιωτικούς και δικαστές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: