Το άσπρο-μαύρο από Ερντογάν: Μιλάει για ελληνικές απειλές και εκβιασμούς, ενώ ο ίδιος ευθύνεται

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. photo: Τουρκική Προεδρία.




Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι “παρά τις προκλητικές και παιδιάστικες συμπεριφορές της απέναντι πλευράς εμείς κινηθήκαμε με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου κράτους που έχει δίκιο”.

Σε ομιλία του στην τελετή κρατικών μεταλλίων, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι “υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των τ/κ στην Ανατολική Μεσόγειο”, ενώ πρόσθεσε πως “η Αθήνα “αποφάσισε τελικά” να καθίσει καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφού είδε την «τουρκική αποφασιστικότητα και τη σθεναρή στάση της απέναντι στους εκβιασμούς και απειλές».

  •  «Η Ελλάδα κατάλαβε ότι η γλώσσα των απειλών δεν αποδίδει στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς ή ληστείες», είπε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις παραλίες μας. Η γλώσσα της απειλής δεν ωφέλησε. Όλοι οι συνομιλητές μας έχουν πλέον καταλάβει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και την πειρατεία. Η προώθηση της διπλωματίας στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής μας στάσης. Όσοι προσεγγίζουν την Τουρκία με ειλικρίνεια θα αντιμετωπίζονται πάντα με καλή πρόθεση. Εάν δοκιμάζουν την υπομονή και αποφασιστικότητα της Τουρκίας θα παίρνουν πάντοτε την απάντηση που τους ταιριάζει”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ακόμη η Τουρκία από τη αρχή υποστήριξε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Άντε πάλι κατά Μακρόν ο Ερντογάν: Τον αποκαλεί “φιλόδοξο ανίκανο” και φαντασιώνει “παγίδες” στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: