Τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ έθεσε ο Αναστασιάδης στον Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο της 75ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Λευκωσία. ΓΤΠ, Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Την ειλικρινή του ετοιμότητα και προσήλωση στην επανέναρξη απευθείας συνομιλιών στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί στη συνάντηση του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου 2019, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε χθες βράδυ μαζί του στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Γκουτέρες επανέλαβε τη βούλησή του για ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την δηλωθείσα πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας για διάλογο στο Κυπριακό από το σημείο που είχε διακοπεί στο Κραν Μοντανά, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη.

  • Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την τηλεδιάσκεψη ανέφερε προς τον Γενικό Γραμματέα ότι παρά την καλή βούληση και την αποφασιστικότητα της πλευράς μας για επίλυση του Κυπριακού, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, μέσα από τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε προς τον Γενικό Γραμματέα ότι για να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για το οποίο είναι αναγκαίος ο τερματισμός των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επανέλαβε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη βούλησή του για ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό. Ανέφερε επίσης ότι θα προβεί σε παραστάσεις προς την Τουρκία ώστε να τερματιστούν οι απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου αλλά και οι έκνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νίκος Αναστασιάδης στην ΕΕ: “Η αλληλεγγύη να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες πράξεις”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: