Tηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο: Του υποσχέθηκε σειρά επαφών…

File Photo: Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στις 24/1/2020. EPA, TOLGA BOZOGLU μέσω ΚΥΠΕ




Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Μέρκελ βεβαίωσε τον Ερντογάν ότι θα ξεκινήσει σειρά επαφών για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και τη Μαρία Ζαχαράκη η καγκελάριος της Γερμανίας και ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησαν, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Στη συζήτηση πήραν μέρος και ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως δημοσίευει το ethnos.gr o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε εποικοδομητικό διάλογο και η Γερμανίδα καγκελάριος, στην επικοινωνία που είχαν, του ξεκαθάρισε ότι θα επικοινωνούσε ξανά μαζί του και θα κάνει ένα νέο τηλεφωνικό μαραθώνιο με άλλους Ευρωπαίους για το ζήτημα.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παντελή Βαλασσόπουλου, η Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως «όπλο» στις όποιες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μέχρι και το τελεσίγραφο στις 23 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, θα ακολουθήσει σειρά επαφών της Ανγκελα Μέρκελ με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως επιβεβαιώνεται από τον ανταποκριτή του OPEN, Παντελή Βαλασσόπουλο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από ethnos.gr και OpenTV

Θερμοκέφαλες τουρκικές απειλές προς ΕΕ για Ελλάδα: Θα κλείσουμε τα Στενά του Βοσπόρου, θα αποκλείσουμε ελληνικά νησιά…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: