Τηλεφωνική επικοινωνία Μάικ Πομπέο και Σάμεχ Σούκρι για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry απεικονίζεται στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας στο Αμμάν κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης για να συζητήσει την ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ-Παλαιστίνης, στις 24 Σεπτεμβρίου 2020. EPA / KHALIL MAZRAAWI / POOL
Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι συνομίλησε τηλεφωνικά ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, πριν καταφθάσει στην Ελλάδα, για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών από το Κάιρο, οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αιγύπτου συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, ιδιαίτερα την κρίση στη Λιβύη, καθώς επίσης και τις προσπάθειες για σταθεροποίηση και κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Τέλος, αναφέρθηκαν στις στρατηγικές σχέσεις Αιγύπτου-ΗΠΑ και συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης του συντονισμού και της διαβούλευσης σχετικά με θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΚΥΠΕ / Νίκος Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

 

Πέφτει η λίρα, άρχισε πάλι τα ίδια ο Ερντογάν: Είμαστε οι ιδιοκτήτες της Ανατολικής Μεσογείου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required