Τι λέει ο Πομπέο για τη συνάντησή του με τον Ελπιδοφόρο: Υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο…

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 24/9/2020. Φωτογραφία via Ιερά Αρχιεπισκοπή




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

“Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο για να συζητήσουμε τη διαρκή υποστήριξή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ορθόδοξη Κοινότητα είναι ένας ζωτικός φίλος και συνεργάτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Τα παραπάνω αναφέρει, με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Όπως αναφέρει ο κ. Πομπέο το βασικό θέμα της συζήτησης ήταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο δέχεται άθλια επίθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και από τη Μόσχα, η οποία συνεχίζει να ασκεί πολεμική εναντίον του Φαναρίου λόγω της αναγνώρισης της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός υπουργός έκανε και μία υπενθύμιση στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Αμερικής, τα μέλη της οποίας ως γνωστό ψηφίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στο Πατριαρχείο.

Στο μήνυμα του κ. Πομπέο δεν γίνεται αναφορά για τυχόν συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, όπως ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Οπως είπε o Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος, κατά τη συνάντηση “είχα την ευκαιρία να εκφράσω την έντονη δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη θλίψη όλης της Ομογένειας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία της Ομογένειας για τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο”.

Βράβευση Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου από τον πρόεδρο του Μπρούκλιν για τη στήριξη των πληγέντων από τον Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: