Θεσσαλονίκη: Πάρκο για τη βιοποικιλότητα με πάνω από 70 σπάνια είδη φυτών δημιουργήθηκε στη Θέρμη

Το πάρκο βιοποικιλότητας της Καρδίας, πέρα από τόπο αναψυχής θα λειτουργεί ως εργαλείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Φωτογραφία Δήμος Θέρμης




Χίλια φυτά, από εβδομήντα σπάνια είδη, θα φιλοξενεί από την επόμενη εβδομάδα το πάρκο για τη βιοποικιλότητα που λειτουργεί στην περιοχή της Καρδίας στον δήμο Θέρμης, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Τα συγκεκριμένα φυτά δεν υπάρχουν στο εμπόριο, συλλέχθηκαν σε βοτανικές αποστολές και προήλθαν από άγρια είδη της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και των βόρειων συνόρων της χώρας.

Επιπλέον, χαρακτηρίζονται για τη σπανιότητά τους, τον βαθμό απειλής τους, τον ενδημισμό που παρουσιάζουν καθώς και το κατά πόσο προστατεύονται ή όχι από κάποια νομοθεσία με βάση τη μελέτη των ειδικών επιστημόνων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

  • Το πάρκο βιοποικιλότητας της Καρδίας, πέρα από τόπο αναψυχής θα λειτουργεί ως εργαλείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορούν, κάνοντας τη βόλτα τους, να τα γνωρίσουν από κοντά, καθώς τα 70 είδη φυτών θα πλαισιώνονται από πινακίδες ταυτότητας και την οικογένεια στην οποία ανήκουν.

Οι υπεύθυνοι λειτουργίας του χώρου που βρίσκεται επί των οδών Στρατηγού Καρατάσου, Νίκης, Αλ. Υψηλάντη και Β. Γεωργίου Α’, κάνουν έκκληση να διαφυλαχτούν τα φυτά και να προστατευτούν από βανδαλισμούς. Το πάρκο για τη βιοποικιλότητα εκτείνεται σε επιφάνεια 3.340 τμ, αναπτύσσεται σε δύο οριζόντια επίπεδα, ενώ είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 282.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό έργο Conse pp του προγράμματος INTERREG.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κρήτη: Αμετανόητος και στη δικαστική αίθουσα ο ιερέας με το κήρυγμα κατά της μάσκας-“Έφαγε” πρόστιμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: