Θεσσαλονίκη: Επίδειξη μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά-Πασαρέλα και …λογοτεχνία [video, photo]

Νέες και νέοι, σχεδιαστές και σχεδιάστριες, φοιτητές και φοιτήτριες, εικαστικοί και πολλοί άλλοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους για 6η συνεχόμενη χρονιά, ανοίγοντας νέους δρόμους συνδυάζοντας τη μόδα και την ανακύκλωση. Photo via Thestival




Σε πασαρέλα μετατράπηκε σήμερα ο χώρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε το αγαπημένο φθινοπωρινό event του Συλλόγου “Οι Φίλοι Νέας Παραλίας” με τίτλο “Νέα παραλία_ Νέα πασαρέλα 6”, με τη Λογοτεχνία να έχει φέτος την τιμητική της.

Νέες και νέοι, σχεδιαστές και σχεδιάστριες, φοιτητές και φοιτήτριες, εικαστικοί και πολλοί άλλοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους για 6η συνεχόμενη χρονιά, ανοίγοντας νέους δρόμους συνδυάζοντας τη μόδα και την ανακύκλωση.

Μεγάλοι συγγραφείς της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως ο Federico Garcia Lorca, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, o Paulo Coelho, ο Στρατός Μυριβήλης και πολλοί άλλοι, ενέπνευσαν με τα κείμενά τους τους σχεδιαστές και τις σχεδιάστριες, οι οποίοι υπέγραψαν τις δημιουργίες τους με ανακυκλώσιμα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του σόου απαγγέλλονταν αποσπάσματα από έργα διαφόρων συγγραφέων. Το κοινό που παρακολούθησε την φετινή πασαρέλα φορούσε μάσκες.

Οι δημιουργοί παρουσίασαν περίτεχνα φορέματα με γεωμετρικά σχήματα, με τράπουλες, με φιλμ από ταινίες ενώ δεν έλειπαν και τα περίεργα καπέλα, οι στολές με κλουβιά και οι πανοπλίες αποδεικνύοντας ότι η δημιουργικότητα μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε υλικό σε μοναδικό ρούχο.

Photo via Thestival

Το κοινό χειροκροτούσε ένθερμα την όλη προσπάθεια της εκδηλώσεις ενώ δε σταματούσε να φωτογραφίζει τις εντυπωσιακές δημιουργίες των σχεδιαστών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Bernand Cuomo ο οποίος θα μας εισάγει στο θέαμα με τη συνοδεία της χορεύτριας Ροδούλα Γκουλιαμπέρη και της ομάδας της.

Photo via Thestival

Συμμετέχουν οι παρακάτω σχεδιάστριες και σχεδιαστές: Νίκος Καραγιαννίδης, Κρίστυ Αργυροπούλου, Ουρανία Αφεντούλη, Ελένη Χιωτάκη Το εργαστήρι μας, Ελευθερία Φιλοκώστα, Βασιλική Αποστολίδου, Άννα Παντελίδου, Ανθή Γιαννοπούλου, Ελένη Φωκά, Νικολέτα Τσικώτη, Παστελά Χριστίνα και Ελισάβετ Κουλτσιόγλου, Άννα Μηλώση, Νίκος Γλαβίνας, Σοφία Γεωργιάδου, Αγγελική Ταλιαδούρου, «Τεχνήεσσα», Σοφία Μπομπορίδου, Πετρούλα Γεωργιάδου, Σοφία Βυζοβίτη, Elena Snezana Krstic, Βασιλική Μικρού, Σοφία Ψιλοπούλου, Σοφία Βουλαλά, Αναστασία Βελισσαροπούλου, Bernard Cuomo, Αθανάσιος Βασιλειάδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από Thestival

Η κεντρική και νότια Ελλάδα στο “μάτι” του κυκλώνα “Ιανός”: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία [χάρτες, videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: