Θεσσαλονίκη: Αγοράζοντας ένα πιάτο φαγητό σήμερα, στηρίζετε τους πληγέντες της Βηρυτού

File photo: Αποψη των καταστροφών στο λιμάνι της Βηρυτού με κουφάρι κατεστραμμένου πλοίου. EPA/WAEL HAMZEH




Αγοράζοντας ένα πιάτο φαγητό, ένα γλυκό ή μια πίτα, μπορούν σήμερα οι Θεσσαλονικείς να στηρίξουν έμπρακτα τους χιλιάδες πληγέντες από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου, στο λιμάνι της Βηρυτού.

Πρόκειται για μια συλλογική ανθρωπιστική δράση, στην οποία συμμετέχουν συνολικά 22 καταστήματα μαζικής εστίασης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γιάννης Κατσαντώνης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη.

  • «Είκοσι δυο καταστήματα από όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε ένα πιάτο, μόνο για μία ημέρα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτού του πιάτου θα διατεθούν μέσα από την ανθρωπιστική οργάνωση του Λιβάνου Libantroc, στους ανθρώπους που ζουν στο Λίβανο, προκειμένου να ανακουφιστούν από την πολύ μεγάλη καταστροφή που έπαθαν», σημείωσε.

Στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 17 καταστήματα «αγκάλιασαν» αυτό το συλλογικό εγχείρημα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κατσαντώνη υπάρχει επίσης συμμετοχή από καταστήματα εστίασης από τα Κουφάλια, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Χαλκίδα.

Όλα, σύμφωνα με τον κ. Κατσαντώνη, ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα. «Είδαμε τις τραγικές εικόνες στην τηλεόραση και άμεσα έγινε διαδικτυακά ένα κάλεσμα στο οποίο δεχτήκαμε να συμμετάσχουμε δίχως δεύτερη σκέψη», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως όλη η διαδικασία γίνεται με διαφάνεια και έχει ως στόχο την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν σκληρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Συνέντευξη στους Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και Νίκο Γιώτη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Δέλτα Αξιού: “Ξεμύτισαν” 415 “πελαργάκια”-Αυξήθηκε η … παραγωγή φέτος

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required