Θεοχάρης: «Πολύ ατυχής» η απόφαση για καραντίνα αφίξεων στην Αγγλία από ελληνικά νησιά

File Photo: Tourism is vital to Greece, accounting for about a fifth of GDP and employment, according to the Greek Tourism Confederation. ANA – MPA/ANA-MPA/VLACHOS A.




«Πολύ ατυχή» χαρακτήρισε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει καραντίνα κατά την άφιξή τους επί αγγλικού εδάφους στους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά.

Μιλώντας το πρωί στο Sky News ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης ότι η καραντίνα δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανά 100.000 κατοίκους, που βρίσκεται αρκετά κάτω από το όριο των 20 κρουσμάτων, που έχει θεσπίσει ως κριτήριο για επιβολή καραντίνας το Λονδίνο.

Ο Υπουργός Τουρισμού απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η ελληνική κυβέρνηση αποκρύπτει στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, λέγοντας ότι έχουν αυξηθεί οι διαγνωστικοί έλεγχοι, ιδίως σε περιοχές, όπου καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση κρουσμάτων και ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι το σύστημα ελέγχων που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει επιτρέψει στις αρχές να έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο, παρά την αναμενόμενη αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα του τουρισμού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Αρον – άρον καλούνται να φύγουν 70.000 Βρετανοί μετά την καραντίνα σε 7 ελληνικά νησιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: