Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έως τέλη του μήνα η πρώτη παρτίδα από τα «νέα» γερμανικά λεωφορεία

File Photo: Αστικό λεωφορείο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Εως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ένα μέρος των 50 λεωφορείων που αγοράστηκαν από τη Λειψία της Γερμανίας και των 180 που αποκτήθηκαν μέσω leasing, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σκόδρας υπογράμμισε πως τα πρώτα 18 λεωφορεία (4 από τη Γερμανία και 14 με leasing), που παρουσιάστηκαν πρόσφατα ενώπιον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών θα βγουν στους δρόμους τις επόμενες 15 – 20 ημέρες.

Για τα λεωφορεία που αποκτήθηκαν μέσω leasing απομένει η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ενώ για τα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Γερμανία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτελωνισμού. Παράλληλα, ο κ. Σκόδρας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, αναμένονται στην πόλη άλλα δέκα λεωφορεία από τη Λειψία, τα οποία και αυτά σε σύντομο διάστημα θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών.

Επανέλαβε, δε, πως έως τον Δεκέμβριο του 2020 θα είναι σε λειτουργία 550 οχήματα, ενώ θα αποσύρονται σταδιακά όσα συμπληρώνουν τα 23 χρόνια ζωής. Με τις νέες αγορές, σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, ο μέσος όρος ζωής των λεωφορείων θα πέσει στα 11-12 χρόνια, από 17 που είναι σήμερα.

Αναφορικά με τη συντήρηση των οχημάτων, διευκρίνισε πως την υποχρέωση για τα ανταλλακτικά, τις βλάβες και ζημίες που προκύψουν για τα 180 μισθωμένα λεωφορεία την έχει ο ανάδοχος, ενώ σε εξωτερικό συνεργείο θα ανατεθεί η συντήρηση και των λεωφορείων της Λειψίας.

Τέλος, για τους δύο οδηγούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε πως ο «Οργανισμός από την έναρξη της πανδημίας εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Επειδή, όμως, υπάρχει το απρόβλεπτο στοιχείο, δεν εφησυχάζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Χωρίς ρεύμα για 5 ώρες η Πάρος και άλλα 8 νησιά στις Κυκλάδες: Αποκατάσταση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: