Στους δρόμους οι καλλιτέχνες κατά των νέων μέτρων για συναυλίες και θέατρα

Εργαζόμενοι καλλιτέχνες παίζοντας μουσικά όργανα παίρνουν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τα νέα μέτρα στην Αττική για τον κορωναϊό, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020. ΚΥΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Εργαζόμενοι καλλιτέχνες παίζοντας μουσικά όργανα παίρνουν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τα νέα μέτρα στην Αττική για τον κορωναϊό, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020. ΚΥΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Πορεία διαμαρτυρίας, από τα Προπύλαια έως το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες, αντιδρώντας στα νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του νέου κορωναϊού στην Αττική, απαιτώντας επιδότηση του κλάδου τους.

Χτες, το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε διευκρινίσεις για το τι ισχύει σε σχέση με δομές και φορείς πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής, βάσει των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τέθηκαν από σήμερα έως και τις 4 Οκτωβρίου σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα:

  • Οι κινηματογραφικές προβολές σε θερινά σινεμά και η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς χώρους επιτρέπονται με πληρότητα έως και 60% και βάσει των λοιπών οδηγιών που περιγράφονται στις εγκυκλίους του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού.
  • Δεν επιτρέπονται οι συναυλίες σε οποιονδήποτε χώρο, ανοιχτό ή κλειστό, καθώς και οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας.
  • Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους.
  • Για τις πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως αποτυπώνονται στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού.
  • Για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως έχουν αποτυπωθεί στην κοινή εγκύκλιο των Γενικών Γραμματέων Πολιτισμού και Σύγχρονου Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων στους χώρους αυτούς με τη συμμετοχή περισσότερων των εννέα ατόμων.
  • Για τις δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως έχουν ήδη αποτυπωθεί στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζεται επίσης «ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους σε όλη την επικράτεια, καθώς και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των χώρων αυτών, πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, πάντοτε σε συνάρτηση με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα». Επισημαίνεται, τέλος, «ότι τυχόν ενισχυμένα τοπικά μέτρα υπερισχύουν των γενικών κανόνων, εκτός εάν υπάρχει ρητή εξαίρεση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.,

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Στοίχημα με το χρόνο για την ανάσχεση της διασποράς στην Αττική: Τα μέτρα για 2 εβδομάδες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal