Στον Εβρο δεν περνάει κουνούπι, διαβεβαιώνει ο Χρυσοχοΐδης: Διαψεύδει ότι υπάρχουν πρόσφυγες στα βουνά της Λέσβου

FILE PHOTO: Στρατιώτες διακρίνονται κοντά στο χωριό Μαράσια, στις όχθες του Έβρου, στην Ορεστιάδα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Και οι 9.200 μετανάστες έχουν μπει με τη θέλησή τους στη νέα δομή του Καρά Τεπέ διαβεβαίωσε ο υπουργός  Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απορρίπτοντας τις πληροφορίες ότι στα βουνά της Λέσβου, μετά την καταστροφή της Μόριας, υπάρχουν διάσπαρτοι εκατοντάδες μετανάστες που αρνούνται να μετεγκατασταθούν.

Στα βουνά δεν υπάρχει, ούτε γιατρός, ούτε ασφάλεια, ούτε τροφή, ανέφερε ο υπουργός που απέδωσε το μικρότερο νούμερο στο Καρά Τεπέ σε σχέση με αυτό της Μόριας στις μετεγκαταστάσεις που έγιναν προς την ενδοχώρα.

Οσον αφορά τον εμπρησμό στη Μόρια επιβεβαίωσε ότι ήταν μετανάστες και πρόσφυγες αυτοί που «έδειξαν» μέσω των καταθέσεών τους την ομάδα των Αφγανών που πυρπόλησε τον οικισμό.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι στον Εβρο «δεν μπορεί να περάσει κουνούπι» καθώς υπάρχει αυξημένη επιτήρηση αφενός από την αστυνομία και αφετέρου από τον ελληνικό στρατό.

Οσον αφορά στο πρόσφατο επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη κτηνοτρόφος, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η ψυχολογία των κατοίκων στα ακριτικά αυτά σημεία είναι εντελώς διαφορετική καθώς η παραμικρή απόπειρα »εισβολής» απειλεί ουσιαστικά τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Με πληροφορίες από τον ρ/σ ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σκληρές εικόνες από την Κεφαλονιά: Δύο videoς αποκαλύπτουν το χτύπημα στο Φισκάρδο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: