Στο παραπέντε πρόλαβαν εξέγερση κρατουμένων στην Κέρκυρα – Βρήκαν όπλα στη φυλακή

File Photo: H επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Photo via @amna_news (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Στο παραπέντε πρόλαβαν οι αστυνομικοί ένοπλη επίθεση μέσα στις φυλακές Κέρκυρας κι αυτό γιατί η Αστυνομία με αιφνιδιαστική έρευνα που έλαβε χώρα από δυνάμεις σε δύο πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος βρήκε όπλα και σφαίρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη στο ethnos.gr πάνοπλοι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά τις ακτίνες Ζ και Ε στις φυλακές όπου εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα ανατολικού τύπου κι ένα μικρό 25άρι.

Μάλιστα, το ένα όπλο ήταν κρυμμένο μέσα σε τοίχο όπου είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και το άλλο μέσα σε σιφόνι αποχέτευσης. Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά. Η έρευνα έγινε από τη διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας με συντονιστή τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ συνέδραμαν άνδρες της ΕΚΑΜ.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν είτε για απόδραση, είτε για ομηρία, είτε για επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει απειλές από κρατούμενους με μεγάλη ισχύ στην φυλακή. Ενδεικτικό είναι ότι τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, καθώς ήταν απολύτως λειτουργικά και υπήρχαν και οι σφαίρες.

Τα δύο πιστόλια εστάλησαν διεύθυνση εγκληματολογικού της ΕΛΑΣ για γενετικό υλικό κι αποτυπώματα. Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν ποιοι ήταν οι κάτοχοί τους και με ποιο τρόπο πέρασαν μέσα στη φυλακή.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κρατούμενοι με βαρύ ποινικό παρελθόν, που έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν τις φυλακές.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και άλλες πηγές

Μέσα σε λίγες ώρες κατέληξαν δύο ηλικιωμένες στη Θεσσαλονίκη: Στα 282 τα θύματα του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: