Στο έλεος πυρκαγιάς οι διάσημοι αμπελώνες της κοιλάδας της Νάπα στην Καλιφόρνια

File Photo: Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην Καλιφόρνια. EPA, JOHN G. MABANGLO




Πυρκαγιές κατέστρεψαν τους διάσημους αμπελώνες της κοιλάδας της Νάπα, στη βορειοδυτική Καλιφόρνια, που βρίσκεται στο έλεος ενός νέου κύματος ζέστης, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ουρανός έχει γίνει κόκκινος, τα δέντρα και οι αμπελώνες έχουν μετατραπεί σε στάχτη, σπίτια έχουν καταστραφεί από τις φλόγες: η πυρκαγιά με το όνομα “Glass Fire”, που ξέσπασε χθες, κατέκαψε, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, σχεδόν 45.000 στρέμματα στην κομητεία της Νάπα.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σύμφωνα με τις αρχές, μεταξύ αυτών 4.500 κάτοικοι μιας κατοικημένης περιοχής με πληθυσμό κυρίως ηλικιωμένους της κομητείας Σονόμα, κοντά στη Νάπα.

«Άρπαξα τον γείτονά μου. Χωρίς να του ζητήσω τη γνώμη του», περιέγραψε η Λορέιν Φουέντες, που ζει κοντά στην πόλη Καλιστόγκα, στην εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Για προληπτικούς λόγους, ο εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas and Electric (PG&E) έκοψε χθες το ρεύμα σε σχεδόν 65.000 νοικοκυριά στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, κυρίως στις κομητείες Νάπα και Σονόμα.

Περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών, δίνουν μάχη σήμερα με την Γκλας Φάιρ, την οποία τροφοδοτούν οι υψηλές θερμοκρασίες ενός ακόμη κύματος ζέστης και οι άνεμοι. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεντ Έλενα , ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε συναγερμό το Τέξας μετά τον θάνατο 6χρονου από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: