Στις “κόκκινες” ζώνες η Κορσική: Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων στην Βρετανία

File Photo: Ζευγάρι με μάσκα κατά του κορωναϊού σε δρόμο του Παρισιού. EPA, IAN LANGSDON




Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 7.071 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, από 8.550 χθες, Σάββατο και 8.975 την Παρασκευή. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ της Βρετανίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή στην Γαλλία ήταν ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στη χώρα. Ο αριθμός των νοσηλευομένων από την ασθένεια τις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε τους 1.704, εκ των οποίων 288 νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν πεθάνει από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 3 και έφθασε τους 30.701, και ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης ανήλθε στα 324.777. Η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, αντανακλώντας μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Στο μεταξύ, η Κορσική θεωρείται από σήμερα κόκκινη ζώνη «ενεργού κυκλοφορίας του ιού» όπως και άλλα πέντε διαμερίσματα στη Γαλλία, και θα πρέπει τα μπαρ να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πασκάλ Λελάρζ. Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα κατατάσσει τα δύο διαμερίσματα που αποτελούν το γαλλικό νησί της Μεσογείου στην κόκκινη ζώνη, όπως και άλλα πέντε γαλλικά διαμερίσματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υιοθετηθούν ενισχυμένα μέτρα κατά του ιού. «Δεν θα υπάρχει πλέον υπηρεσία [πώλησης] αλκοόλ ούτε δραστηριότητα των μπαρ από τις 00:00. Δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ ούτε η μεταφορά και κατανάλωση αλκοόλ στους δημόσιους δρόμους από τις 23:00», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης της Κορσικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS), στην Κορσική καταγράφεται μια νέα σημαντική έξαρση της επιδημίας εδώ και τρεις εβδομάδες. «Ο αριθμός των θετικών [στα τεστ για τον κορονοϊό] αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ARS της Κορσικής, Μαρί-Ελέν Λεσέν, προειδοποιώντας ότι τα ποσοστά αυτά «θα αυξηθούν περαιτέρω». Η προσθήκη επτά νέων διαμερισμάτων ανεβάζει στα 28 τον αριθμό των γαλλικών διαμερισμάτων όπου μπορούν να υιοθετηθούν αυξημένα μέτρα κατά του ιού. Τα διαμερίσματα Νορ, Κάτω Ρήνος, Σεν-Μαρτιτίμ, Κοτ-ντ΄Ορ –τέσσερα διαμερίσματα που περιλαμβάνουν μεγάλες συσσωματώσεις, τη μητρόπολη της Λιλ, τη Ρουέν, τη Χάβρη, το Στρασβούργο, την Ντιζόν– τα δύο διαμερίσματα της Κορσικής (Νότια και Άνω Κορσική) και το νησί Λα Ρεϊνιόν επηρεάζονται από αυτά τα νέα μέτρα.

Το Παρίσι και η Μπους-ντι-Ρον (νοτιοανατολικά) ήταν οι πρώτες περιοχές που χαρακτηρίσθηκαν «κόκκινες» από τις 14 Αυγούστου, λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του ιού στη χώρα.

Ανησυχητική η αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από τον κορωναϊό, λέει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας

Η απότομη αύξηση των περιστατικών COVID-19 στη Βρετανία που κατέγραψε 2.988 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα από τον Μάιο, είναι «ανησυχητική», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, αν και πρόσθεσε ότι η πλειονότητα είναι νεώτεροι άνθρωποι.

«Η αύξηση στον αριθμό των περιστατικών που είδαμε σήμερα είναι ανησυχητική», είπε. «Τα περιστατικά είναι μεταξύ νεώτερων ανθρώπων, αλλά έχουμε δει και σε άλλες χώρες στον κόσμο και στην Ευρώπη αυτού του είδους την αύξηση των περιστατικών μεταξύ των νεώτερων ανθρώπων που οδηγεί σε μια αύξηση συνολικά στον πληθυσμό».

Είπε πως όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης για να εμποδίσουν την εξάπλωση των μολύνσεων.

Η τάση στον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο και των νεκρών από COVID-19 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν δύο θάνατοι, οι οποίο επήλθαν 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό στην COVID-19 τεστ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 41.551.

Ο Χάνκοκ είπε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα τοπικά lockdown για να βοηθήσει στην καταστολή των ξεσπασμάτων της ασθένειας, αλλά η κοινωνική απόσταση παραμένει η πρώτη γραμμή άμυνας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία/ Λονδίνο, Βρετανία

Η Αυστρία θα είναι ξεκάθαρη απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις, διαμηνύει ο Σάλενμπεργκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: