Στήνουν προβοκάτσια με Τούρκους καθεστωτικούς δημοσιογράφους στο Καστελόριζο

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν. Photo via Twitter, @trtworldforum




Θρασύτατες προκλήσεις προς την Ελλάδα και την κοινή λογική, με ιταμό ύφος, από τον διευθυντή του γραφείου επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Με αναρτήσεις του στο Twitter προειδοποιεί την Ελλάδα ότι θα πληρώσει τίμημα αν πειράξει «έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά των δημοσιογράφων» του πλήρως καθεστωτικού και ελεγχόμενου από τον Ερντογάν πρακτορείου ειδήσεων Anadolu που βρίσκονται ως ανταποκριτές στο Καστελόριζο.


Και προχωρά: «Καταδικάζουμε τις ελληνικές αρχές οι οποίες μέσω μιας φασιστικής ιστοσελίδας στοχοποίησαν δημοσιογράφους του πρακτορείου Ανατολού στο Καστελόριζο».

Υποστηρίζει επίσης ότι «ενώ στην Τουρκία οι Έλληνες δημοσιογράφοι κινούνται ελεύθερα στην Τουρκία προς την οποία η ΕΕ αρέσκεται να δίνει μαθήματα ελευθερίας του Τύπου, μια χώρα μέλος της ΕΕ δρα σαν κράτος μαφίας».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας προσθέτει τέλος: «Θα πληρώσετε τίμημα εάν πειράξετε έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά αυτών των Τούρκων δημοσιογράφων. Κανείς δεν μπορεί να σιγήσει το πρακτορείο Ανατολού το προσωπικό του οποίου εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες μέσω απειλών, στοχοποιήσεων ή αποκάλυψης προσωπικών τους στοιχείων».

Οι απειλές Αλτούν θα ήταν κωμικές και επικίνδυνες αν δεν ήταν επίσης τραγικές:

Η Τουρκία είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των χωρών που φυλακίζουν δημοσιογράφους.

Δείτε εδώ την έκθεση του Committe to Protect Journalists γιια την Τουρκία.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ασύστολα ψεύδη Ερντογάν: Θέλουμε λύση win-win με την Ελλάδα-Η οικονομία μας είναι μια χαρά

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: