Στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη υψηλού συμβολισμού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

File Photo: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φορώντας μάσκα, στις 14/9/2020 στο Καστελόριζο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Σειρά επαφών με την Πολιτειακή, Πολιτική, Θρησκευτική και Δικαστική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας,θα έχει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Κύπρο που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η επίσκεψή της υπογραμμίζει την ενότητα Ελλάδας και Κύπρου και την επιτακτική ανάγκη συντονισμού των δύο χωρών για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους ως κρατών-μελών της ΕΕ. Επεσήμανε ότι με την κυπριακή πολιτική ηγεσία βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, ώστε να επιτύχουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στο νησί και να επιλυθεί συνολικά το Κυπριακό, στη μόνη δυνατή και δεσμευτική για όλους βάση: αυτή των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, κατά το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν στρέφονται μόνον κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής ευρύτερα.

Ειδικότερα, σήμερα η κυρία Σακελλαροπούλου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.

Για τις 12:30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη παρουσία μελών της αντιπροσωπείας και θα ακολουθήσει συνάντηση με τους Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων.

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης της κυρίας Σακελλαροπούλου στην Κύπρο θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, στις Πλάτρες, καθώς επίσης και στην Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η κυρία Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Στέλιο Ναθαναήλ και τους Δικαστές, ενώ στις 15:40 αναμένεται αναχώρησή της για την Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Δ. Κατσιμεντέ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL από το NEWS GOOGLE

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Δένδιας για το Συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: