Στην Αθήνα προσκαλεί η Μενδώνη 18 Αμερικανούς βουλευτές που ζητούν επιστροφή Γλυπτών Παρθενώνα

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

File photo: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Δεκαοκτώ μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν, με επιστολή τους προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, το 2021.

Όπως έγινε γνωστό από τον βρετανικό Τύπο, στην επιστολή τους, οι 18 Αμερικανοί γερουσιαστές παρότρυναν τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα με την ελληνική για την επιστροφή των Γλυπτών στον γενέθλιο τόπο τους.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων «για τα επόμενα βήματα που σκέπτεται να κάνει το ΥΠΠΟΑ μετά την επιστολή δεκαοκτώ Αμερικανών γερουσιαστών η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είπε ότι με επιστολή της προς τους γερουσιαστές, οι οποίοι είναι επικεφαλής σημαντικών επιτροπών του Κογκρέσου τους ευχαριστεί θερμά και τους προσκαλεί να έρθουν στην Αθήνα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

  • Επισημαίνει επίσης ότι «με την πρωτοβουλία τους αυτή επιβεβαιώνουν τον θαυμασμό και τον σεβασμό τους στις αξίες που κληροδότησε στον δυτικό κόσμο η κλασική αρχαιότητα» και πως «μας κάνει να πιστεύουμε ότι το νέο πνεύμα φιλελληνισμού το οποίο διαπιστώνουμε στην Ευρώπη αποκτά στέρεες ρίζες και πέραν του Ατλαντικού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Μενδώνη: Η κυβέρνηση αναζητά λύση για την οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal