Στην Αθήνα ο Μαλτέζος ΥΠΕΞ: Γιατί η Τουρκία “ποντάρει” στη Μάλτα σε ενδεχόμενες κυρώσεις από ΕΕ

File photo: Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Μαλτέζο ομόλογό του, Εβαρίστ Μπαρτόλο στη Βαλέτα. Photo via Twitter@NikosDendias




Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας, Evarist Bartolo.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εν όψει και των κρίσιμων συζητήσεων και αποφάσεων που αναμένονται στο πλαίσιο της ΕΕ. Θα συζητηθούν επίσης η κατάσταση στη Λιβύη και το μεταναστευτικό.

Με το πέρας των συνομιλιών, θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης, ενώ θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:20.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο ομόλογός του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλοτ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, βρέθηκαν στη Λιβύη για κοινή επίσκεψη εργασίας.

Η Μάλτα εμφανίζεται επιφυλακτική ως προς το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, κυρίως λόγω του μεταναστευτικού, το οποίο την απασχολεί ιδιαίτερα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, open tv

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το απόγευμα η πανδημία και οι συνέπειές της: Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: