Στέλνουν ελικόπτερα να πάρουν τους εγκλωβισμένους -επί 48 ώρες- κατοίκους της Οξυάς Καρδίτσας

File Photo: Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πηγή ΥΠΕΘΑ




Επί 48 ώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα 40 κάτοικοι της Οξυάς Καρδίτσας, εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις Αρχές να επιστρατεύουν ελικόπτερα για την ασφαλή τους μετακίνηση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο απεγκλωβισμός από την Οξυά των κατοίκων θα γίνει με δύο ελικόπτερα, καθώς καθίσταται ακόμα και τώρα αδύνατη η μεταφορά τους με άλλο μέσο στο Μουζάκι ή την Καρδίτσα, λόγω των εκτεταμένων καταστροφικών ζημιών στο οδικό δίκτυο μετά το πέρασμα του «Ιανού».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, τα ελικόπτερα θα εφοδιάσουν τους με τρόφιμα και νερό όσους κατοίκους δεν θελήσουν να μετακινηθούν.

Νωρίτερα σήμερα, ο  κ. Αγοραστός μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο Μουζακίου για ελλιπή συνεννόηση με την Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης δήλωσε στο Open: «Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει».

Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι’ αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ζώης Τρίκαλα, Ελλάδα / Έθνος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας από την Καρδίτσα για τα χιλιάδες πλημμυρισμένα σπίτια – Δεκάδες εγκλωβισμένοι στην Οξυά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: